2012/05/31

Trap: "Többen is más szerepkört kaphatnak" - interjú

Kedden még ingerülten nyilatkozott a csapattal kapcsolatban Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány, mostanra viszont már a jelek szerint megnyugodtak a kedélyek. A tréner büszkén mutatta legfrissebb ereklyéjét az Aljas Online-nak, és be is avatott minket néhány szakmai apróságba a szombati viadal előtt.


Maestro! Kisimultabbak a vonásai és az az ocsmány Bayern-melegítő sincsen Önön.
- Leadtam egy turkálóban, de aztán az egyik játékosomon láttam viszont, szóval ilyet többet nem csinálok - kezdte Trap.

Azt mondják, az olaszok nagy taktikusok. Mik az elképzelések a szombati tornára?
- Ugyanúgy igaz a mondás, minthogy minden néger tud zenélni. Úgy érzem, sikerült felmérnem a játékosaimat, és igyekeztem megtalálni a megfelelő harcmodort. A jól működő dolgokba nem szeretek belenyúlni, így a pontrúgásokban forradalmi változásra senki ne számítson, de azért próbáltam egy-két dolgot kifundálni. 

Például? Sokan kíváncsian várják, hogy oldja meg a védekezést úgy, hogy a keretben hemzsegnek a támadó szellemű játékosok.
- Ez valóban komoly kihívás elé állított, agyaltam rajta nem keveset. Ugyanakkor úgy vélem, egy kis átszervezéssel meg lehet oldani a dolgot. Szerencsére Medve kisebb sérülése rendbe jött, tudja vállalni a játékot, ez megkönnyíti a helyzetemet, emellett többen is alkalmasak arra, hogy még nagyobb hasznára legyenek a csapatomnak védekezésben, mint eddig.

Kicsit konkrétabban?
- Terveim szerint a kapitányomat más szerepkörben játszatom majd, mint eddig. Be kell látni, Miki fölött eljárt az idő, ilyenkor egyre hátrébb kerül az ember. Szerintem védekezésben többet tud segíteni a csapatnak, mint elöl, ráadásul így lendületből tud majd operálni támadásban, ami szerintem erőssége. Persze, nem fog lecövekelni a bekksorban, amolyan összekötő kapocsnak szánom. Rajta kívül az újonc Andrew-t paramétereiből adódóan mindenképpen szeretném defenzív feladatokkal ellátni, emellett két csatár is módosított szerepkört kaphat.

Ugye nem Norbó?
- Nem, őt vétek lenne kivenni elölről... Amúgy is hasonlít az öregapámra, aki labdaszedő volt Ascoliban. Molnár és Antal sporttársakra gondolok. Ők a bajnokság során bizonyították, hogy a labdaszerzésben is nagyon jók, így a tervek szerint több védőfeladatot kapnak, mint máskor. Szerintem tökéletesen alkalmasak erre. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kapu elé nem kell odaérniük. 

És ki fog támadni?
- Hát... Optimális esetben az egész csapat, igyekszünk majd a megszerzett labdákból gyors támadásokat vezetni. Mindenesetre a kisebbik Szabó kulcsember lesz. Ő van a legjobb erőben, állapotban, ráadásul minőségi futballista. Szeretném, ha ő vezényelné az attakokat. Őt képzeltem el csúcséknek, a többiek pedig felérve képesek lehetnek megfelelően támogatni. Például a rongylábú Strucc, elnézést, Svarc. Univerzális játékos. Nem is klasszikus 9-es, nem is 10-es, amolyan 9.5-esnek mondanám.

Milyen eredménnyel lenne elégedett?
- Nem gondolkodom feltétlenül ilyesmiben. Lényeg, hogy a csapat kihozza magából a maximumot. Lesz bőven cserénk, szóval fel kell vállalni az intenzív futómunkát, a szikrázó küzdelmet, pörögnünk kell, és akkor sok csapatot képesek lehetünk megverni - zárta gondolatait a Mester, majd bevágott egy szicíliai pizzát. 

2 megjegyzés: