2012/06/02

9. hely a Mini Eb-n

Megnyerte a vigaszágat csapatunk a Gödön rendezett Mini Európa-bajnokságon, így az ír színekben induló Aljas had a 9. helyen fejezte be a viadalt.

Az időjárás a csúnyábbik arcát mutatta, amikor az előző estét zömében különböző érzelmi kombinátokban töltő csapattagok útnak indultak, és a helyszínen is kellemetlen hideg fogadott minket - majd még az eső is eleredt.

A csapatokkal való ismerkedés után nyilvánvalónak tűnt, hogy ha akarunk valamit, az őszülő halántékú spílerekből álló horvátokat el kell kalapálni. Ezt egy első percben szerzett gól után simán meg is oldottuk, még úgy is, hogy helyzetek tömkelegét puskáztuk el.

Ezután jött a neheze... A spanyolok elleni összecsapásra úgy mentünk ki, hogy vélhetően egy vérbeli ki-ki meccs volt, ehhez képest sajnos teljesítményünk elmaradt a kívánatostól, így gyorsan lenulláztuk a gólkülönbségünket. Sorsunkat egy első félidei rövidzárlat pecsételte meg.

A jó erőkből álló, későbbi győztes olaszok ellen három góllal kellett volna győzni a továbblépéshez, és bár ezen a meccsen futballoztunk a legösszeszedettebben, végül fejet kellett hajtanunk a nagyobb tudás előtt. A csoport harmadik helye lett a miénk, ami a vigaszágra küldött minket.

Horvátország 3-0 (Molnár I., Szabó Mátyás 2)
Spanyolország 0-3
Olaszország 0-2

Itt az első körben a házigazda Ukrajna jött szembe. Mindent elkövettünk a pályán a vereség érdekében, de szerencsére azért sikerült fordítani, és a gyakorlatban is érvényesíteni fölényünket.

Ukrajna 3-1 (Szabó M., Szabó Mátyás, Mihály A.)

Így Oroszországgal nézhettünk farkasszemet. Az első percekben úgy tűnt, akár el is tudjuk dönteni az összecsapást, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert, amelyet aztán saját magunknak köszönhetően sikerült is leadni. Amikor az egyébként abszolút verhető ellenfél a második félidő elején a vezetést is megszerezte, az idegösszeomlás kerülgetett sokakat, szerencsére viszont a játékot sérülten is vállaló Hutch ikszre mentette a csatát. Az orosz rulettet Pufi egy kivédett büntetővel kezdte, ez pedig - mivel nálunk senki nem hibázott - elég volt a továbblépéshez.

Oroszország 3-3 - büntetőkkel: 3-2 (Szabó M., Antal G., Szabó Mátyás)

A vigaszág döntőjében nosztalgia-mérkőzés következett az egykori Gránátvörösöket takaró Svédország ellen. Megérdemelt vezetésünk után fordítottak az északiak, a találkozó utolsó mozzanatával viszont 3-asunk ismét párbajra mentette a meccset. Pufi ezúttal kinézett egy löketet, az új igazolások pedig megint büntettek, így bő félóra alatt több hetesrúgósdit nyertünk, mint az eddigi majdnem nyolc év során.

Svédország 2-2 - büntetőkkel: 3-2 (Csóti N., Szabó Mátyás)


Összességében nem brillíroztunk azért a tornán, de elégedetlenek nem lehetünk. Alaposan kifutottuk magunkat, és végül jó szájízzel - na meg érdekes módon pár éremmel - távozhattunk az arénából. A nap krónikájához hozzátartozik, hogy Balu NEM MACKÓALSÓBAN (!!!), hanem rövidnadrágban vetette magát a küzdelembe. 

7 megjegyzés:

  1. Szerintem a nehézségek ellenére jó kis torna volt, megérte elmenni. Kurvára elfáradtam, de ennek van értelme! Nem rossz a 9. hely, legalább így a vége jó volt!

    VálaszTörlés
  2. Ja és Furik úrtól elnézést a fals információkért. :)

    VálaszTörlés
  3. A krónikához hozzátartozik, hogy nem volt zuhanyzó, nem kajáltunk egész nap(kivéve persze Gergőt, aki fél órával az első meccs előtt benyomott egy lángost) és ami a legmegdöbbentőbb: nem ittunk egy sört SEM...ugyanis mire végeztünk már mindent lebontottak :)

    VálaszTörlés
  4. Amúgy a címet csak én nem látom?!

    VálaszTörlés
  5. sztem jól sikerült, köszi a lehetőséget!
    mondjuk enni-inni tényleg nem ártott volna napközben:)

    VálaszTörlés
  6. Alapvetően jó volt a torna, csak ez a délutáni kezdés és a sátrak korai zárása nem volt jól szervezve....

    Szerintem a vigaszági szereplés jól sikerült, megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, még ha gyengébb csapatok ellen is (kivéve a Gránátok). A büntetőpárbaj meg végre összejött! :)

    Nekem nagy hiányérzetem van a sörözés a kolbászevés elmaradása miatt, úgy még jobb lehetett volna a hangulat, bár arra így sem volt panasz! :)

    Köszi a beugróknak, jelentősen hozzátettek a csapat teljesítményéhez!

    Remélem lesz még nyári torna, és megyünk is!

    VálaszTörlés
  7. Kösz a lehetőséget srácok! sztem kb a 2. meccsen ment el a szebb eredmény, de a többin jol helyt álltunk!grat minekinek

    VálaszTörlés