2012/06/28

Breaking: Puskás-díjra jelölték Norbó gólját

Örömteli hírt kapott klubunk a nemzetközi labdarúgó-szövetségtől. A FIFA tájékoztatása szerint Puskás-díjra jelölik csatárunk, Norbó Balogkettő ellen szerzett találatát. Az elismerést minden évben az esztendő leglátványosabb góljának ítélik oda, az eddigi győztesek között ott van többek között Cristiano Ronaldo is.

Az Aljas Online információi szerint az ötletgazda a szervezet Task Force bizottságát vezető Franz Beckenbauer, megkeresésünkre ezt a német sportdiplomata megerősítette.

- A kuzinom, Helmut a budafoki élesztőgyárban biztonsági őr, és hazafelé tartva néhány percet elidőzött a BEAC-pályánál. Ott szúrta ki magának az elmondása szerint a fiatal Ulf Kirstenre emlékeztető labdarúgót, akiről videófelvételt is készített. Szerencsére pont elkapta azt a pár percet, amikor a gól esett, belegondolni is rossz, hogy lemaradhattunk volna róla... Norbert helyzetfelismerése, indulósebessége zseniális volt, a lecsorgó labda mögött bemutatott piruett pedig olyan, amit nem lehet tanulni. Külön öröm számomra, hogy végre Puskás Ferenc egyik honfitársa is versenybe száll a róla elnevezett díjért - tette hozzá a legenda.

A FIFA az Aranylabda-gálán hozza nyilvánosságra 2013 januárjában, ki kapja ebben az évben a Puskás-díjat.

2 megjegyzés: