2012/05/29

Hódít a "molnaring" az Eb előtt

Természetesen Írországban is időről-időre szóba került csapatunk a Mini Európa-bajnokság előtt. A kerethirdetés után ismételten kiemelt téma lett az Aljas család a zöld szigeten. A különböző sajtótermékek elégedetten nyugtázták Trap mester névsorát, és nagyon bizakodóak a torna kimenetelét illetően.

A The Irish Times internetes kiadása például egy igen érdekes párhuzamra építi optimizmusát. A lap együttesünket az 1990-es ír válogatotthoz hasonlítja, amely úgy jutott el egészen a negyeddöntőig az olaszországi világbajnokságon, hogy összesen két gólt szerzett, meccset pedig egyetlen egyet sem nyert. (A csoportból három döntetlennel mentek tovább az írek, sorsolással kerültek a második helyre Hollandia elé, így kerülték el a későbbi győztes NSZK-t a 16 között, hogy aztán Romániát büntetőkkel búcsúztatva a házigazda ellen vérezzenek el.) A portál azt írja, egy hasonlóan közönségszórakoztató játék simán benne van az Aljas hadban, pláne, hogy korábban rendszeresen negatív gólkülönbséggel jutottunk tovább a csoportból a hasonló viadalokon.

Közben a riválisok háza táján is érdekességekre vadásznak az újságírók. A legkönnyebb dolguk a horvátoknak volt: tömegek néztek meg egy a föld alól előkapart felvételt, ennek hatására a "molnaring" netes mémmé avanzsált. Több ezer helyi fiatal töltött fel olyan képet vagy videót a világhálóra, amelyen ír nemzeti színű nadrágban, meztelen felsőtesttel hever hason fekve, Superman-pozícióban valahol, feje alatt egy úszógumival. A helyi drukkerek a hírek szerint tervezik továbbá, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzésén széntablettákat szórnak a pályára.

Ahogy az várható volt, a spanyoloknál jóval hangsúlyosabbak a szakmai szempontok. A Marca elküldte az utolsó bajnokinkra a tudósítóját, aki megállapította, hogy a csapat nem teljesen a barcelonai tiki-takát játssza, Gergő viszont nem más, mint a jobblábas Robben. Ibériában elégedetten nyugtázták, hogy Furik úr nem tagja az utazó keretnek, mivel arrafelé senki nem látott még szőke embert, így védőnket nem tudták hova tenni a darwini törzsfejlődésben.

Olaszországban egyetlen írás jelent meg rólunk, ez is kimerül gyakorlatilag egy "leleplező" fotóban, amely Svarc Italia feliratú melegítőjét ábrázolja. A többi firkász vagy elment inkább motorozni, vagy szimplán lusta, vagy a legnagyobb vén kujon egyik liliomtipró partijára volt hivatalos.

5 megjegyzés:

  1. :)))

    Medvénél meg a Kockás-ing hódít!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg a Hawaii-mintás :)

      Törlés
    2. de csak megfelelő, hozzá passzoló rövidgatyával :)

      Törlés
  2. nagyon adja a cikk!!! zseniális

    a molnáring pedig lehet egy egész életérzés, felfogás, viselkedési norma is egyben :)
    Mimitől kaptunk bőven erre vonatkozó iránymutatást az elmúlt években :)))

    VálaszTörlés
  3. Kegyetlen vagy MókaMiki... :)

    VálaszTörlés