2009/11/20

Esélylatolgatás, avagy mi van még hátra?

Három forduló van hátra a C/1 liga őszi idényéből, az elmaradt meccseknek, no meg a körbeveréseknek köszönhetően viszont elég kusza a kép. Ezen próbálunk meg segíteni!

Azt mindenek előtt szögezzük le, hiú ábránd lenne jelenleg akár csak a dobogót is célként megjelölnünk, egy tisztességes hajrával viszont a középmezőny elejére odaérhetünk. Hogy ehhez mi kell? Ha kettőt nyerünk, akkor semmi, ha viszont nem úgy sikerül az év vége, ahogy tervezzük, akkor bizony hátrafelé is komolyan figyelgetnünk kell. Egy szinte biztos, a jelenleg megszerzett 11 ponttal nem maradunk bent az osztályban, ha viszont teszünk hozzá mondjuk 4-et, csak szélsőséges esetben járhatunk pórul. Az alapos vérfrissítésen átesett eSense akár három sikert is behúzhat, így nem olyan nagy baj, hogy közvetlen riválisainkkal még játszanak. Sőt!

A feljutás elsőszámú esélyesei az Aranyhadsereg és a fél szezont még maga előtt tudó Külker, de a surranópályán úszva a Holland Lovasok akár meglepetést is okozhatnak, ha kihasználják jó sorsolásukat. A Beverneki és a Tapírok kiesése valószínűsíthető, a másik két helyre a Tesike, a Van der Bosch és - fáj leírni - az Aljas család pályázik reális eséllyel. (Remélem, mindenkit sikerült megijeszteni: véres hús!)

Egy biztos, az utolsó körökben hasonlóan szoros küzdelem várható, mint ami eddig jellemezte az osztályt, nekünk pedig meg kell feszülnünk, hogy jó szájízzel zárjuk az évadot! Hajrá, Aljas!

A csapatok hátralévő programja:
Aranyhadsereg (14 pont, 3 meccs): Beverneki, Külker, H. Lovasok
Igénytelenek (14, 2): Van der Bosch, Oranje
Oranje (14, 3): Tesike, Aljas HFC, Igénytelenek
Holland Lovasok (12, 3): B. Tapírok, Beverneki, Aranyhadsereg
Aljas HFC (11, 2): Külker, Oranje
Külker (10, 5): B. Tapírok, Beverneki, Aljas HFC, Aranyhadsereg, Van der Bosch
eSense (9, 3): Van der Bosch, Tesike, Beverneki
Tesike (8, 3): Oranje, eSense, B. Tapírok
Van der Bosch (7, 4): eSense, Igénytelenek, B. Tapírok, Külker
Beverneki (5, 4): Külker, Aranyhadsereg, H. Lovasok, eSense
B. Tapírok (0, 4): Külker, H. Lovasok, Van der Bosch, Tesike

1 megjegyzés:

  1. én "rendeltem" a cikket, úgyhogy jöhet a megérdemelt that's my boy :)

    VálaszTörlés