2010/03/31

Megint lehajráztuk a Statikust!

Visszatért a győzelmi ösvényre az Aljas család az ELTE Bajnokságban, az 5. fordulóban a csapat a Statikus Gumirugókat verte 3-1-re. A meccs gyakorlatilag ugyanazt a koreográfiát hozta, mint a két gárda előző összecsapása: ellenfelünk szerzett vezetést, sokáig futottunk az eredmény után, a hajrában azonban sikerült fordítani.

A mérkőzés elejétől fogva az Aljas volt veszélyesebb a kapura, az amúgy igen stabilan álló hátsó alakzat kevés megingásának egyikét kihasználva mégis a sárga mezesek jutottak előnyhöz. Ezt követően nem sokkal már egalizálhattunk volna, a játékvezető azonban érvénytelenítette szabályos találatunkat (a lefújás után aztán rendkívül sportszerűen elismerte a tévedést). Nyomtunk, mentünk előre becsülettel, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, vagy technikai hibákat követtünk el. Fordulás után aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a banda, jöttek sorban a veszélyes lehetőségek, de egészen a 32. percig úgy tűnt, el vagyunk átkozva. Akkor Miki egy ordító kihagyott helyzetet követően visszaszerezte a labdát, és a lábak erdejében kilőtte a bal alsót. Nem sokkal később egy szögletből sikerült megszerezni a vezetést Szkárf révén, a meccs végére a hajrában a korábban bajnokin 357 napig (!) gólképtelen Doyen tett pontot "ritkán látható lövésével".

Összességében elmondható, hogy a múlt héthez képest javuló játékkal megérdemelt sikert arattunk, és különösen az biztató, hogy egy olyan meccsen brusztoltuk ki a győzelmet, amelyen a szerencse nem velünk volt.

Aljas HFC - Statikus Gumirugók 3-1 (0-1)
Gsz.: Szabó M., Mihály A., Szamosközi G.
Aljas: Nagy B. - Furik Zs., Kívés L., Szamosközi G., Szabó M., Mihály A., Csóti N.

Doyen: "Még amikor már nagyon fogyott az idő, akkor is biztos voltam benne, hogy rúgunk gólt, maximum az fordult meg a fejemben, hogy esetleg majd kapunk is. A gólomról pedig annyit, hogy onnan ritkán hibázom..."

TABELLA: ÍGY ÁLL A BAJNOKSÁG - KATTINTS!

A többi eredményre igazából nem lehet panaszunk, az Egyetértés DSK megbotlott az Oranje ellen, így a vesztett pontok tekintetében már nem áll jobban nálunk. A Tüdő FC hozta a kötelezőt, így továbbra is fej-fej mellett halad velünk.

Eredmények: CSTB tarcsi - Tüdő FC 0-5*, Galmácsi Tábor - El Niño 2-4, Egyetértés DSK - Oranje 2-2, Söry - Vastüdő 2-1.

7 megjegyzés:

  1. Én a magam részéről gratulálok a csapatnak, szerintem nagy gond nem volt, max a helyzetkihasználással, de azt meg már megszokhattátok. :) Azért jó így féltávnál ránézni a tabellára!

    VálaszTörlés
  2. Valóban kísérteties a hasonlóság a tavalyi meccshez képest. Nekem személy szerint nagyon fontos volt, hogy hozzuk ezt a meccset, mivel a múlt heti miatt nem kicsit éreztem magam szarul.Örülök, hogy sikerült, gratulálok mindenkinek! Akartunk, mentünk, daráltunk és bár valóban voltak tévedések, de ezeken túl tudtunk jutni és ha némileg szerencsés gólokat is szereztünk, teljesen megérdemelten nyertünk!
    Reméljük a szünet után is kitart a lendület!

    VálaszTörlés
  3. Gábor nem mert kibírni egy évet gól nélkül! :)
    Gratula amúgy!!!

    VálaszTörlés
  4. Grat-grat! Szép volt Fiúk!!

    VálaszTörlés
  5. Én is csatlakozom, Gratulálok :)

    VálaszTörlés
  6. Most, hogy a tavaszi szezonban sikerült behoznom az öngólokat a góllövőlistán, szeretném ugyanezt elérni az örökmérlegben is... :) Amúgy szeretném megjegyezni, hogy módosítva lett a nyilatkozatom, hiszen ikes igét aligha ragoznék k-val. :)

    VálaszTörlés
  7. Elnézést, kedves Doyen!
    A leírtak lektorálásakor elkerülte a figyelmemet a dolog, szólok a szerkesztőnek, hogy javítsa! :)

    VálaszTörlés