2010/03/29

Vízválasztó meccs a Gumirugók ellen

Egy régi ismerőssel néz farkasszemet az Aljas család a bajnokság 5. fordulójában, a Statikus Gumirugók elleni találkozó pedig akár vízválasztó is lehet: ha sikerül kijavítani a Vastüdő elleni botlást, ott ragadhatunk a tabella elején, egy esetleges fiaskóval viszont visszasüllyedhetünk a középmezőnybe. A két csapat eddig egyszer találkozott egymással: 2009 márciusában, a B ligában 3-1-re mi győztünk hatalmas küzdelemben, a hajrában fordítva.

A csapat háza tájáról származó információk szerint a játékosokat alaposan felpaprikázta a múlt heti vereség, a gárda nagy harci kedvvel készül az ütközetre, reméljük, ez a pályán is látszik majd! Szerencsétlenül járt gólmacskánk, Jack nem bevethető, helyét a kapuban a kesztyűt a szögről leemelő Bobi foglalja el, a mezőnyben pedig az ultrák által folyamatosan a csapatba követelt Szkárf bizonyíthat ismét a szakmai stábnak.

Ellenfelünk honlapján, a statikusgumirugok.hu oldalon is megjelent a szokásos beharangozó anyag, ebben a következő gondolatok is helyet kapnak:
"Az őszi statisztikából leszűrhető, amit az Aljasról tudunk. Kevés kapott gól, azaz nagyon jó védekezés. Az Aranyhadsereg (a C/1 liga győztese) elleni pontszerzésük méltán példa arra, hogy soha nem adják fel. Persze a felsorolt eredményekből az is leszűrhető, hogy az Aljas egyáltalán nem verhetetlen csapat. Tavasszal remekül kezdtek. Az első három mérkőzésükön győztesen hagyták el a pályát, amely után a szurkolói zavargások miatt elhíresült Vastüdő elleni mérkőzésen vereséget szenvedtek. Eme négy mérkőzésükből egy eredmény kiemelendő. A Tüdő elleni győzelmük az, mivel szerintem a Tüdő FC az egyik esélyese a feljutó hely elnyerésének. Ami mellettünk szól az az, hogy egy éve 40 percig bírtuk ellenük és a C ligában csak 40 perces egy meccs. Tudjuk, mire számíthatunk. A Vastüdő lelkes játékkal és önfeláldozó védekezéssel felülmúlta és talán kizökkentette őket, amely ugyancsak nekünk kedvezhet. Amit viszont a számok mondanak, az nem a mi esélyeinket növeli. Amely együttesektől mi idén kikaptunk, ők azokat (Oranje, Tüdő FC) megverték. Összességében róluk is el lehet mondani ugyanazt az agyon csépelt mondatot is. Egyénileg és csapatban is jobbak, de amit mi tudunk, az nem minden csapatnak fekszik."

Az Aljas Online megkeresésére a Tejesember így kommentálta az iménti utolsó mondatot:
"Szép, szép, ha valaki így gondolkodik, de erre még nem kapjuk meg a három pontot. Harapni kell ugyanúgy, mint az emlegetett nyitómeccsen, és akkor meglesz a siker. Egyébként a mi stílusunk sem fekszik sok csapatnak, bízom benne, hogy ez fog inkább látszani..."

Ellenfelünk 50 százalékos mérleggel rendelkezik idén, két meccset nyert, kettőt veszített, ha a sormintájuk folytatódik, újabb vereséget gyűjtenek be. Legyen így! Hajrá, Aljas!

Aljas HFC - Statikus Gumirugók
Stadio BEAC, kedd, 21.15
Aljas: Nagy B. - Vass B., Kívés L., Furik Zs., Szamosközi G., Mihály A., Szabó M., Csóti N.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése