2013/05/30

Mini Jakobsen Norbóért rajong

Miután a szakvezetés úgy döntött, csapatunk a Rosenborgot képviseli a június 1-jén rendezendő klubvilágbajnokságon, klubunk elöljárói felvették a kapcsolatot a trondheimi együttes vezérkarával. Ivar Koteng elnök üdvözölte döntésünket, dísztáviratban biztosította támogatásáról fiainkat, emellett közleményben jelentette be, hogy a Lerkendal-stadionban kivetítőn követik a helyi drukkerek a magyar testvérek szereplését, amennyiben június elejére fagypont fölé kúszik a hőmérséklet.

A Rosenborg egyébként nem sokat vacillált, azonnal megkezdte a kapcsolatok gazdasági jellegű kihasználását. Az adidas Boráros téri boltjában máris megjelentek az RBK fehér-fekete sáljai, amelyek árusítása abszolút újdonságnak számít idehaza.

- Az északi-tengeri olajkutak lassan kiapadnak, a halállomány csökken, a norvég pulcsi pedig kiment a divatból. Valamiből meg kell élnünk, hiszen az életszínvonal Norvégiában így is drasztikus mélységekbe jutott. Egy nyugdíjasnak átszámítva alig félmillió forintból kell valahogy kijönnie. Képzeljék el és sírjanak! – mondta a klub marketing-igazgatója, Harald Lundemo, majd adott egy számlaszámot, ahová adományokat várnak, ezt azonban ízléstelennek tartanánk közölni.

A norvég sajtóban megszólalt a Rosenborg legendás játékosa, Jahn Ivan Jakobsen is, aki 1.68-as magassága miatt a "Mini" becenéven vált ismertté, és aki az északiak utazó nagyköveteként szakmailag felügyeli a kooperációt. Az egykori kiváló támadó elmondta, a levegőbe küldött labdák számával elégedett volt, és már kedvencet is választott Norbi személyében, aki önmagára emlékezteti. Jakobsen ugyanakkor megjegyezte, fontos különbség, hogy csatárunk egyáltalán nem számít alacsonynak, hiszen Imi is csak 2 centivel magasabb nála.

1 megjegyzés: