2013/05/14

Moniz kiborult Svarc sérülése miatt

Nem léphet pályára Svarc az Aljas család szerdai, Wladek FC elleni összecsapásán, miután a múlt héten egy kemény belépő nyomán súlyos sérülést szenvedett. A sajnálatos eseményekre kitért a Ferencváros mestere, Ricardo Moniz is a zöld-fehérek győri vereségét követő sajtótájékoztatón.

- Az ellenfelek szinte vadásztak rá, és ezt a bírók hagyták, sőt, még ő kapott négy sárga lapot az ilyen támadások után. Sajnos látszott az, hogy ez előbb-utóbb meg fog történni, ha nem ma, akkor egy másik meccsen. Szomorú, hogy korábban olyanról hallottunk, hogy edzők, hangsúlyozom, edzők, felhívták a figyelmet arra, hogyan kell ellene játszani, hogy rugdalni kell, provokálni kell. Ez azért elszomorító. És ha ez így van, akkor mi mindannyian vesztesei vagyunk ennek a játéknak. Remélem, a játékvezetők ezek után tükörbe tudnak nézni, hogy még ők adtak négy sárga lapot neki. Hogy lehetne a játékvezetőknek felhívni a figyelmét arra, hogy az ilyen játékosokat meg kell védeni, nem pedig hagyni, hogy ez történjen? Közös a célunk, játékosoknak, bíróknak, újságíróknak, edzőknek, hogy a futballt szolgáljuk, hogy a labdarúgás jobb legyen. És most úgy néz ki, hogy a magyar labdarúgás egy időre elveszített egy nagyon jó játékost – fogalmazott a tréner.

Az egyik holland bulvárlap egyébként azt írja, a szimpátia oka, hogy ők ketten a legutóbbi melegfelvonuláson örök barátságot kötöttek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése