2013/05/03

Miki: "Aki a templomtornyot nézi, megbotlik az első kőben" - nem igazol a Barcába

A szerdán megnyert rangadó egyik kulcsfigurája, a kapuban debütáló Miki az érdeklődés ellenére nem igazol Barcelonába, majdnem olyan okos, mint Imi, abszolút elégedett a csapat tavaszával, de óva intene mindenkit attól, hogy elkezdjen nagy dolgokról fantáziálni. 

A Marca c. mértékadó sportlap értesülései szerint Mikit szemelte ki a távozóban lévő Victor Valdes pótlására az FC Barcelona. Az ibériai sajtóorgánum arról számolt be, a barcelonaiak stábja és játékosai a Bayern München elleni visszavágó előtt együtt nézték a La Masia edzőközpont növendékeivel egyetemben az Aljas család – Bármi Lehet összecsapást, amelyen 14-esünk beugróként húzta le a rolót. Produktuma pedig annyira megtetszett Tito Vilanova vezetőedzőnek, hogy az azonnal jelezte feletteseinek, kellene neki a labdarúgó.

- Mindenki tudja, hogy a klubhűség szimbóluma vagyok, nem tervezem elhagyni az Aljas családot. Emellett azok után, hogy a csapat elkényeztetett, nem fogok egy olyan szedett-vedett védelem mögé beállni, ami a Barcának van – reagált a pletykákra Miki.

"Érett, mint Király, izmos, mint Szécsi és ruganyos, mint Fazekas" – írta róla a sztárklub egyik szurkolói oldala.

- És majdnem olyan okos, mint Molnár – tette hozzá a pótpolip, majd kitért arra is, mennyire volt neki furcsa a kapuban. – A kezdésnél egy picit izgultam, de sok dolgom végül nem volt. Pár esetben szerencsére az irányzékkal baj volt az ellenfélnél, a két robinzonádomra ellenben büszke vagyok. 

Csapatunk meglepetésre az első helyet foglalja el a bajnokságban hét fordulót követően, holott erős csapatok is vannak a mezőnyben. Természetesen kapitányunk sem panaszkodik.

- Eddig abszolút elégedettek lehetünk az idénnyel, két bravúrnak nevezhető győzelem is van az eredménysorban. Nagyon jó ránézni a tabellára, kicsit el is érzékenyültem, amikor megtudtam, hogy az élre álltunk. Vannak biztató teljesítmények hétről-hétre, mindenesetre hiba lenne azt hinni, hogy most ettől ultra jók vagyunk, tenni kell azért, hogy igazoljuk a helyezés jogosságát. Bennünk van mindig a betli, de reményeim szerint ez idén tavasszal elmarad.

Egy ilyen kiinduló állás meghozhatja a csapat étvágyát, ezt Miki sem vitatja.

- Tény, hogy jó lenne a mostani helyzetet a végén dobogóra váltani, egy érem nagyon szépen csillogna. Szerintem kulcsmeccs lesz a következő, AZ elleni csörte, ha azt is behúzzuk, papírforma szerint a véghajrát is az élen nyithatjuk, ahol két nehéz feladat vár ránk. Na de ne is szaladjunk ennyire előre. Cél a szerda, véres húst kell enni és győzni!

A táblázat láttán hajlamosak lehetnek egyesek az aranyéremről álmodozni. Univerzális futballistánk ellenben óva intene mindenkit ettől.

- Az egyik kedvenc mondásom szerint aki a templomtornyot nézi, megbotlik az első kőben. Ez most ránk is igaz. Ha majd a 10. kör után is ott vagyunk, ahol most, akkor szóba hozható a dolog, de addig legyen ez tabu. Még egyszer mondom, hozzuk le egyelőre az Alkmaat elleni meccset, az sem lesz egyszerű a múltkori találkozásból kiindulva – tekintett előre Miki.

Csapatunk eddig egyszer találkozott az AZ-vel, akkor 4-3-as Aljas siker született, de csak egy utolsó pillanatban elért találatnak köszönhetően.

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm a megemlékezést a szellemi tehetségemről:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos szerdán lesz a második meccsütközésem, így nem fogok tudni jelen lenni, de igyekszem jóvátenni ezt a malőrt az utolsó 3 fordulóban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár érte, viszont Norbi úgyis kettőzött erővel megy majd, ez talán ellensúlyozza.

      Törlés