2013/06/02

Ezüstcsapat Maci árnyékában

Ezüstérmet szerzett az Aljas család a Gödön rendezett klubvilágbajnokságon, amelyen a Rosenborg színeiben indult csapatunk. Ezzel a gárda minden idők  legjobb kupaszereplését tudhatja maga mögött, az igazi bravúr pedig az, hogy mindezt negatív gólkülönbséggel sikerült megcsinálni.


Az első három csoportmeccsen három BL-győztest vertünk egyaránt 2-1-re, így bár a játék azért akadozott, idejekorán bent voltunk a legjobb négy között. Mindenképpen említést érdemel, hogy egy szezonra való ziccert hagytunk ki, Gergő pedig irtózatos bombagólt ért el, amelyet azóta is világszerte mutogatnak. Az ötös első helyéért vívott ki-ki meccsen aztán a Celtic túl nagy falatnak bizonyult.

Mint kiderült, ezzel nem is jártunk annyira rosszul, mert az a Liverpool érkezett az elődöntőben, amelyet korábban egyszer már legyőztünk. Az ellenfél szerzett vezetést, Hutch két szép lövéssel fordított, majd Imit is mattolta, hogy büntetőkre kerüljön a sor. Polipunknak nem lehetett hetesből gólt lőni, így nem tudtunk annyiszor hibázni, hogy ne kerüljünk a fináléba. A továbbjutást egyértelműen Medvének köszönhettük, aki mintaszerűen értékesítette saját kísérletét - egyedüliként a próbálkozók közül.

A döntőre aztán fizikálisan és fejben is elfogytunk, biztató kezdés után a Dortmund felőrölt minket és megérdemelten nyert. Az ezüstérem a vereség ellenére egyértelműen sikerként könyvelhető el, az pedig külön öröm, hogy Tanár úr a legjobb játékosnak járó serleget is hazavihette.

MÉRKŐZÉSEINK:
Real Madrid 2-1 (Szabó Mátyás 2)
Chelsea 2-1 (Antal G., Szabó M.)
Bayern München 2-1 (Antal G., Szabó Mátyás)
Celtic 0-1

Liverpool 2-2 (Szabó Mátyás 2)

Borussia Dortmund 0-3

Aljas: Molnár I. - Vass B., Szamosközi G., Szabó M., Kívés L., Csóti N., Szabó Mátyás, Antal G.

5 megjegyzés:

  1. Gondolom, mondanom sem kell, hogy számomra a nap csúcspontja Norbó felhőfejese volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi a lehetőséget! Klassz volt nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Nagy grat!!!
    Sajnálom hogy ki kellett hagynom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. felhőfejest sajnáld, hogy nem láthattad!
      én nagyon jól éreztem magam, a pályán ez annyira nem jött ki, pedig így volt! :)

      Törlés