2012/11/08

Tisztes vereség - utóélettel

Csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett a MÖSE ellen a bajnokság 7. fordulójában, a meccsnek pedig már most van némi régi időket idéző utóélete.

Először a pályán történtekről. Az ellenfél a kezdeti határozatlanságunkat kihasználva gyorsan eldöntötte a meccset, 3-0 után viszont egyrészt visszavett a rivális, másrészt mi szedtük össze magunkat, így tisztes eredménnyel lehoztuk a találkozót. A második félidő fegyelmezett futballja mindenképpen bizakodásra ad okot.


És akkor jöjjön az ellenfél hisztije, ha már a honlapjukon megszólítottak minket... Idéznénk:

"A második félidőre nincsenek szavak. Azt hiszem, ha egy vesztes fél foglalkozik a játékvezetővel, azt sokan félreérthetik. De ha az a csapat, amelyik a játék képe alapján jobb, és magabiztosan vezet, az már tényleg jelenthet valamit. De mi maradjunk tiszták, megnyertük a meccset, mert jobbak voltunk. A játékvezetőre panaszt tettünk, mert nem szeretjük, ha egy amatőr bajnokságban veszélyben forog 1-1 játékosunk testi épsége az ellenfél aljas szabálytalanságai miatt."

1) Először is megérdemelten nyertek, ezt nem vitatja senki.
2) A futball egy férfias sportág, nem tévesztendő össze a balettel meg a golffal, ahol nincsen test-test elleni küzdelem. A fizikai csata a játék része, amiben a szabálytalanságok is benne vannak. Mi ezt elfogadjuk, nem vinnyogunk miattuk. A keménység és az alattomosság továbbá lényegesen különböző fogalmak.

MÖSE - Aljas család 3-1 (3-1)
Gsz.: Szamosközi G.
Sárga lap: Nagy B.
Aljas: Molnár I. - Vass B., Furik Zs., Kívés L., Nagy B., Szabó M., Szamosközi G., Antal G., Csóti N.

9 megjegyzés:

  1. Keménységnek nevezni a szándékos fojtogatást, a meztépést(nem mezhúzást) és a szándékos utánrúgást nem túl korrekt. Keménység mondjuk a test-test elleni küzdelem, amibe tényleg beleférnek a szabálytalanságok.
    Megjegyezném, hogy leginkább a bíróval volt problémánk, mert a meccs után konkrétan kijelentette, hogy szándékosan fúj ellenünk, ezért is tettünk rá panaszt, ami elvileg nem talált süket fülekre sem.

    Sportbaráti üdvözlettel
    MÖSE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fojtogatás??? Erre azért kíváncsi lennék...
      Szándékos utánrúgásról szó nem volt. Lejátszottam életemben 5000 meccset körülbelül, az nem ott kezdődik, amire gondoltok. Ha ilyen lett volna, mi küldjük le kb. a vétkest a pályáról.
      Nálatok is ugyanúgy megvoltak a tüskék egy-két ember részéről, parázs kis meccs volt, ennyi. Én azt nem értem, hogy miért sír néhány emberetek olyanokért a pályán, amit ő is megcsinál.
      Mindegy, vihar a biliben az egész. További sok sikert!

      Törlés
    2. Nem konkrétan kézzel a srác nyakát, hanem a mezét olyan szinten húzták a nyakánál, hogy az már fojtotta. 6oson belül, amikor egy akción belül 3szor szólt oda a bíró a védőnek, hogy engedje el, aztán lefújta kifele egy lökés miatt.
      Ha egy ember elmegy labdával, aztán valaki hátulról úgy rúg neki oda, hogy csak a láb a cél és a labdára már 0 az esélye, az nálam szándékos utánrúgás (sárga lap lett az eredménye).

      Törlés
    3. Minden idők. :) Azért reméljük, nem fulladt meg szegény. :) És nyilván ő semmit nem csinált az égvilágon, amiért mi jöttünk, csak áldozat volt. :)
      Ha meg a sárga lapos emberünk úgy megy oda, hogy emberre, az nem ilyen, hidd el...
      Én is elkezdhetnék méltatlankodni, hogy miért baszott oda az egyik nagypofájú gyerek egy párharc hevében a szemem alá, de küzdöttünk, és ez benne van.
      Lehet ezeken vitatkozni napestig, konszenzus úgysem lesz, mint a focimeccsek után általában. Kaptunk mi is "ajándékokat" a párharcokban, de adtunk is, ennyi. Előfordul az ilyesmi.

      Törlés
    4. Játékon kívül szabálytalankodni aljas dolog. De hát ti a nevetekben is felvállaljátok, hol a gond? :)

      Törlés
    5. Egy filozófiaprofesszor azzal kezdte az egyetemi előadását, hogy fogott egy befőttesüveget, és megtöltötte 5-6 cm átmérőjű kövekkel.
      Majd megkérdezte hallgatóit:
      „Ugye tele van az üveg?” „Igen” – hangzott a válasz.
      Ezután elővett egy, apró kavicsokkal teli dobozt, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután az apró kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. Ezután a professzor elővett egy, homokkal teli dobozt és elkezdte betölteni a homokot a befőttesüvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.
      „És most – mondta a professzor – vegyék észre, hogy ez az önök élete. A kövek a fontos dolgok – a családod, az egészséged, a gyermeked, a barátaid – ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok – az az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod szempontjából. Játssz a gyermekeddel. Menj el orvosi ellenőrzésre.
      Rendszeresen látogasd rokonaidat. Törődj a pároddal.

      Törlés
    6. Jah, meg egy sör mindig belefér.

      Törlés
  2. Büszke vagyok a csapatra!
    Az elején megijedtem, hogy sok lesz közte, de 0-3 után sikerült feljavulni (ők is kellettek hozzá, de akkor is). Tetszett a hozzáállás, a hajtás, a fegyelmezettség - mondjuk ez az alap. Nyilván játékban sokkal jobbak, nem is ez a mérce nálunk. Nem mindegy, hogy röhögve vernek, aláznak meg, vagy izzadva, kemény küzdelemben úgy, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket.

    VálaszTörlés