2012/11/15

Győzelemmel felérő döntetlen

Bravúros döntetlent ért el csapatunk a BKV Hátra ellen a bajnokság 8. fordulójában, a két régi ismerős izgalmas, parázs hangulatú összecsapása 3-3-as eredménnyel ért véget.

Ahogy azt várni lehetett, az egész mérkőzés folyamán az ellenfél kezdeményezett többet, elsősorban masszív védekezésből vezetett kontrákra rendezkedtünk be. Kellett jó tíz perc, mire keménységben felvettük a megfelelő fordulatot, egy kihagyást kihasználva ekkorra már a BKV vezetést szerzett.

A második felvonás álomszerűen kezdődött: előbb egy kontrából egyenlített az Aljas had, majd Gergő szólójával a vezetést is megszerezte. Bár még bő negyedóra hátravolt, a rivális azonnal lehozta a kapust, és nem is váratott magára sokat az egyenlítés, sőt egy eladott labda utáni gyors ellenakció végén már a rózsaszín mezesek vezettek. Természetesen nem adtuk fel, a legjobbkor sült el a kettes figura, így másodszor is egyenlítettünk.

A mérkőzés utolsó szakaszában jégkorongos módon adogatott körbe minket a továbbra is vészkapussal támadó BKV, ekkorra viszont már az emberhátrányos védekezés is összeállt, így néhány meleg helyzet ellenére kihúztuk a hátralévő időt.

A találkozón mutatott tudatosság, fegyelmezettség, határozottság miatt mindenkit dicséret illet, a mozgósított energiák fényében nem érdemtelen a pontszerzésünk. A kiharcolt döntetlen egyértelműen győzelemmel ér fel, de a megszerzett pont - hatalmas futballközhellyel élve - akkor ér valamit, ha a jövő héten hozzáteszünk hármat.

Aljas család - BKV Hátra 3-3 (0-1)
Gsz.: Szabó M., Antal G., öngól
Sárga lap: Szabó M., Nagy B., Mihály A.
Aljas: Molnár I. - Nagy B., Kívés L., Szabó M., Szamosközi G., Mihály A., Antal G., Csóti N.

5 megjegyzés:

  1. Mindenkinek gratula a tegnapiért, nagyon jól ment a csapat! Nyilván voltak hibák, meg mindig is lesznek, de a tudatosságot és a fegyelmezettség nagyon jó volt látni.
    Jövő héten valami hasonló kell!

    VálaszTörlés
  2. Én mikor kaptam sárgát?
    Amúgy tényleg jól mentünk és megérdemeltük a döntetlent!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor Vidrát felborítottad vállal. Még csak fault sem volt szerintem, de a sporinak azonnal görcsbe rándult a keze.

      Törlés
    2. Aha akkor erről lemaradtam.
      Köszi a tájékoztatást.

      Törlés
  3. Nagyon szívesen. Az uefa.com élő közvetítéséből lestem én is.

    VálaszTörlés