2010/04/22

Messi is benyalt, Párkány is közeleg, de első az El Niño!

Igen izgalmasan alakul a bajnoki aranyért, a feljutásért folytatott küzdelem az ELTE Bajnokság C/2 osztályában, a késhegyre menő csata híre egész Európát bejárta. Nemzetközi szaklapok egész sora latolgatta az esélyeket az elmúlt napokban a La Gazzetta dello Sporttól egészen a Marcáig.

Apropó Marca, a spanyolok az El Clásico lecsengése után az Aljas HFC és a Tüdő FC versenyfutásában vélik megtalálni a megfelelő muníciót, az olyan mértékadó sajtóorgánumok, mint a Kicker vagy a SkySports azonban figyelmeztetnek: nem szabad kétesélyesre szűkíteni a történetet, hiszen a vesztett pontok tekintetében nem jelentős az Egyetértés DSK lemaradása sem, no meg ott ólálkodik a dobogó alján a Statikus Gumirugók alakulata is, amelyet több helyen egybehangzóan a liga "Zalaegerszegjének" titulálnak (ugyanitt az Aljas - Tüdő versenyfutást a Vidi és a Loki külön párbajához hasonlítják).

De térjünk vissza egy kicsit Spanyolországba, elvégre nem mindennap mondja el véleményét egy akkora csillag a bajnokságról, mint Lionel Messi.
- Bevallom, magam is figyelem a bajnokság eseményeit, külön előfizettem egy olyan szolgáltatásra, amely katonai műholdak segítségével tolmácsolja élőben a BEAC-pályán folyó gigászi harcot. Méltatlannak érzem, hogy minden fórumon a Bajnokok Ligája és a spanyol vagy az angol bajnokság hajrája a téma, amikor itt is igazi gladiátorok küzdenek - eregette nyelvét az argentin.

A felfokozott érdeklődésből a vezetőség igyekszik minél kevesebbet átengedni a csapathoz, klubunk elnöke, a Tejesember például minden erejével szeretné elejét venni bármiféle hisztériának.
- Messi beszél össze-vissza, a helyében inkább a Barcelona dolgaival foglalkoznék. Már többször megpróbálkozott behízelegni, de Norbóra való tekintettel természetesen fel sem merül a leigazolása - szögezte le az Aljas HFC első embere, majd hozzátette, a játékosoknak éppen elég nagy feladat, hogy a tábor egyre növekvő, már-már Kozsó-i szeretetét a helyén tudják kezelni, nincsen szükség újabb mentális kihívásokra.

A gárda éppen ezért hamarosan többek között egy kis kirándulást is beiktat a programba, az Aljas Online információi szerint Magyarország jelenlegi határain túl hangol majd az utolsó két találkozóra.
- Valóban, vannak ilyen tervek. Az El Niño elleni ütközetet követően, pénteken a vállalkozó kedvűek kimehetnek a Fradi – Újpestre megnézni két elrettentő példát egymás ellen, szombaton pedig útra kel a család, Párkány felé veszi az irányt. A program összeállításában teljes mértékben szabad kezet kap a csapat, ha jól hallottam, a játékosok már egyeztettek is a rajongók képviselőivel, és hamar meg is állapodtak a menüben: sok sör - mondta honlapunknak a Tejesember.

A túrához kapcsolódó hír, hogy felmerült, biztonsági okokból a pályaudvartól egészen a Mária Valéria hídig rendőrök kísérik majd az Aljas családot, de ez a helyi vendéglátósok heves tiltakozása miatt várhatóan elmarad, továbbá a várható fogyasztásra való tekintettel extra személyzetet vesz fel a Nelson és a Fogaskerék nevezetű becsületsüllyesztő is.

És hogy miből fedezi a vezetés a túrát, ha üres a kassza?
- Hát... Agyonvágtuk a perselymalacot, így, ha szűkösen is, de kijövünk valahogy. Benyónak például úgysem kell retúrjegyet venni a vonatra - nyilatkozta a Tejesember, majd nem felejtette el leszögezni, a jó hangulatú kirándulás előfeltétele természetesen az, hogy a banda kedden (20.30!) megverje az El Niñót, és megerősítse vezető helyét a táblázaton.

Hajrá, Aljas!

3 megjegyzés:

  1. :) komoly kis cikk! Norbó hálás a vezetésnek Messi visszautasítása miatt :)

    VálaszTörlés
  2. Minek nekünk egy Messi ha van nekünk egy edepocokunk :D

    VálaszTörlés
  3. ohh Zsozsóm, 2,5 év érzelmei törtek fel most belőlem :)
    kapod a borcsit legközelebb, nyugi

    VálaszTörlés