2013/01/05

Balu: "A megfontolt táplálkozás nagyban hozzájárul a teljesítményemhez"

Balu a Böllérek elleni mérkőzésen olyan volt, mint a régen többször emlegetett Telefonember: jött és szerelt. Szóval nem lehetett panasz a teljesítményére, mint ahogy mostanában egyértelműen felfelé ívelő tendenciát mutatott. Védőnk a trend folytatását várja, és továbbra is átgondoltan táplálkozik majd.

Kiválóan játszottál a Böllérek ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. Összefüggésben lehet ez a megfontolt táplálkozásoddal?
- Köszönöm, de az érdem a csapaté, nem az enyém. Azt hiszem, hogy a Böllérek neve melletti nulla mindent elárul a védekezésünkről és a kiváló kapusteljesítményről is. És igen, a megfontolt táplálkozás nagyban hozzájárul a teljesítményemhez. Persze, mint tudjuk, parízerrel nem lehet betonozni.

Amióta szinte mindig ott vagy a meccseken, szemmel láthatóan jobban megy a játék. Ennyire egyszerű a képlet?
- Nyilván sokkal könnyebb úgy ráhangolódni a meccsekre, ha nem havonta egyszer jutok el focizni. És az összhang is sokkal jobb a többiekkel, ha gyakrabban találkozunk, jobban megértjük egymást a pályán is. Remélem, hogy továbbra is ott tudok majd lenni a mérkőzések többségén.

Nagyon jól rajtoltunk a téli bajnokságban. Mire lehet ez elég?
- Igen, kettőből két győzelem, és összesen két kapott gól. És ha az előző bajnokság végét is nézzük, akkor egy igen szép veretlenségi sorozat. Nem vagyok jó történelemből, de azt hiszem, rég nem volt már ilyen szép menetelésünk. Az egész előző szezon és a mostani két meccs a régi Aljast idézi. Ismét sikerült elkapnunk a fonalat, megértjük egymást a pályán, ha valaki hibázik, mindig jön más, hogy segítsen megoldani a problémát. Mindenki igyekszik erőn felül teljesíteni, és ez meg is látszik az eredményeken. Hogy mire lehet ez elég? Minden mérkőzés 0-0-ról indul, a labda pedig gömbölyű, szóval bármi lehet...

Összességében mennyire vagy elégedett a 2012-es évvel?
- Teljesen. Rég éreztem ilyen jól magam a meccseken, mint az elmúlt néhány alkalommal. Nem akarom ismételni magam, de ismét a régi Aljast láttam a pályán, és ez nagyon jó érzés. Minden meccsből kihoztuk a maximumot, és most hirtelen nem is tudok olyat mondani, amikor hiányérzettel kellett elhagynunk a pályát a mérkőzés végén. Nagy meccseket játszottunk, és komoly eredményeket értünk el. Remélem, ez a tendencia folytatódni fog 2013-ban is.

Tájékoztattad a hatóságokat a szilveszteri buliról?
- Természetesen minden hivatalos szervet értesítettünk, és előre foglaltunk néhány helyet a detoxikálóban is. Mint utóbb kiderült, alaptalanok voltak az aggodalmak, nagyon szolídra sikerült a buli. Csak Imi hagyta ott minden cuccát, és az sms-re sem reagál. Persze lehet, hogy azért, mert a telefonja is a táskájában van. Reméljük, hogy nem szenvedett senki maradandó károsodást.

2 megjegyzés:

  1. remekbe szabott kis interjú! :)
    és parizerrel tényleg nem lehet betonozni, grat Balu!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Norbó ezt a teljesen váratlan dicséretet!

    VálaszTörlés