2013/01/28

A D ligában indulhatunk tavasszal

Mint ismert, a téli bajnokság során "kevert" ligákban játszanak a Lágymányosi Bajnokság együttesei, azaz teljesen véletlenszerűen kerülnek be a csapatok az egyik vagy a másik csoportba. Tavasszal ez másként lesz, a különböző gárdák az őszi eredmények alapján nyernek besorolást az A, a B, a C vagy a D osztályba.

A szervezők tájékoztatása szerint az Aljas család a 7. helyezéssel éppen lemaradt a C ligáról, azaz csapatunk a legalacsonyabb osztályból kezdheti meg az esetleges kapaszkodást. Amennyiben egyébként csak egy pozícióval sikerült volna előrébb végezni, az a harmadosztályba irányított volna minket.

Tavasszal az egy A és B liga mellett két C és négy D osztályban zajlanak majd a küzdelmek. A negyedik vonalból összesen 6 együttes jut majd fel, a négy bajnok és a két legjobb második.

A negyedik ligába sorolt csapatok névsora:
Latátors, Nothing Toulouse, Cupák FC, Grund FC, Distinction, Hambi, L.É.C., Szerdán Megbeszéljük, Necseszdel United, Balogkettő, Tébláb, Bagatell, Rapid Tipli, Extra, FC ESN, ECFC, Sportszervezők 2012, Muffkátli, FC Pöle, Beverneki Farkasok, Aljas család, Fanatics, AZ Alkmaat, BME-GTK, Vakablak, KCSSK, Real Jäger, Csipi-Csel FC, SS Ratio, U.F.B., Szervusz Kérlek, Szoci Foci, Comico Tragédia, Csömör, Domino Kijev, Anonymus, Red Alert, Power Plant, Fonák és Frökk SE, Snapszúrás-HSzOT, BKF Farkasok, Törgáz, Kecses Őzlábak.

Természetesen a mezőnyben lehetnek változások annak köszönhetően, hogy egyes régi csapatok jellemzően nem indulnak, és mások veszik át a helyüket, így az is előfordulhat, hogy lehetőség nyílik a harmadosztályú szereplésre is. Ha úgy adódik, ennek lehetőségét a klubvezetés megvizsgálja, bár az alapelv az, hogy a csapat a pályán elért eredményeknek megfelelően folytassa mindig a bajnoki szereplést.

- Aki a templomtornyot nézi, az megbotlik az első kőben - mondta Sisa Tibor, a Diósgyőr volt edzője, utalva arra, hogy egyelőre a téli bajnoksággal illik foglalkozni. A szakembert egyébként nem kérdeztük.

3 megjegyzés:

  1. A helyszín maradjon, a többi mindegy :D

    VálaszTörlés
  2. Én azért Döme véleményére is kiváncsi lennék, hátha Dubai után kijózanodott már...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ő most nem annyira beszédes:
      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456994461033836&set=a.398396820226934.89024.398390086894274&type=1&theater

      Törlés