2012/12/09

Benyó: "Nem tudom, hogy fogtok darucselek nélkül boldogulni" - búcsúinterjú

Régebben a Közgáz Liga legjobb kapusának nevezték, és lehányt pólóban, fél pár papucsban sétált be Cappyt venni egy benzinkútra, vagy éppen zigóta pozícióban aludt egy alsóbbrendű út mellett. Ma az ELTE Liga legnagyobb hentese, aki az évek során megszelídülve már a családalapítás felé halad. Anno napszemüvegben védve ő volt a "Régi Benyó", a keménygyerek, most már inkább Bencinek csúfolhatjuk. Alapító tag, 200 meccs van a háta mögött, részese volt gyakorlatilag mindennek, amit ez a csapat elért. Pár napja elbúcsúzott, légiósnak áll. Interjú Bobival.

Kezdjük a legfrissebbel! Ízléses búcsúajándékot kaptál a csapattól. Hogy tetszett?
- Természetesen kitörő örömmel fogadtam, és tegnap éjjel a másik kettőt is a "megszokott" színűre festettem ánuszom levével...


Szép kerek számmal búcsúzol. Hogyan foglalnád össze röviden az Aljas családnál eltöltött 8 évet?
- FFPPF. Picit komolyabban, nyilván iszonyú jó volt ez az időszak. Mint gondolom mások is, alig vártam a hétfő, kedd, szerda estéket, értelemszerűen épp azt a napot, amikor meccsünk volt. Visszagondolva nem is tűnt ilyen sok időnek, főleg sok meccsnek, jóllehet például egy Illés Béla-féle bajnoki mérkőzésszámtól azért ez még messze elmarad.

Mire vagy a legbüszkébb a 8 évből?
- Jó kérdés... Talán még kapuskorszakomból egy-két parádéra vagy nagyobb védésre. Jó volt még a Közgáz Ligában egy este BKV-val és Aljassal is feljutni vagy bajnoknak lenni. Tököm se emlékszik, hogy pontosan hogy is volt...

Van kedvenc meccsed? Esetleg kedvenc gólod?
- Kedvenc meccset nem tudnék megnevezni, volt nagyon sok emlékezetes. 200 közül elég nehéz lenne csemegézni. A kedvenc gól szerintem nem kérdés, a vallásos majmok ellen lőtt szabirugi a felső sarokba, az úgy jól sikerült, azt hiszem.

Hiányérzet akad?
- Baj lenne, ha nem lenne hiányérzetem. Voltak meccsek, amikor semmi nem jött össze, például még fel sem sikerült rúgni tisztességgel az aktuális ellenfelet... Nyilván a vége felé már inkább a sörmeccsek felé tendált a hangulat, de jó pár találkozón maradt bennem még pár dolog. Gól, kiállítás, csontzene, ilyesmi.

Szerinted milyen tekintetben hagysz űrt magad után?
- Nem tudom, hogy fogtok darucselek nélkül boldogulni, illetve néhány jó féle berúgással is kevesebb lesz majd a pályán, illetve nem utolsó sorban a harmadik félidőkben. Másrészről a kiállítások illetve faultok számának szignifikáns csökkenését jósolnám meg, ami nem feltétlenül hátrány. Az egy főre eső sörfogyasztás viszont még növekedhet is, ha beleszámoljuk a kint általam elfogyasztandó hűs német habokat!

Nincs lelkiismeret-furdalásod, hogy a szurkolótábor egy részét is lenyúlod magadnak önhatalmúlag?
- Nincs, nincs! AT jön, ha tetszik, ha nem. Egyébként pedig a kinti edzőtáborokat felmérve jó eséllyel kiváló utánpótlást tudunk majd exportálni Magyarországra mintegy 14-18 év múlva!

A játékvezetői testület hivatalos Facebook-oldalán köszönt el Benyótól. "Huuuuhhhhh..." – áll a szűkszavú posztban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése