2011/11/24

A saját kezünkben a sorsunk

A bajnokság 10. fordulójában született eredmények legfontosabb fejleménye, hogy csapatunknak a saját kezébe került a sorsa a bentmaradásért folytatott harcban. Magyarul: amennyiben legyőzzük a záró körben a Kiábrándítók együttesét, biztosan megmenekülünk - de erről majd egy picit később.

10. forduló, eredmények: Tüdő FC – Dagadt Ribancok 4-2, Szabolcsi Elixír – Sördögök 5-2, Aljas HFC – Májmedence 4-1, Reaktivált Gének – Légszomj 4-7, Kiábrándítók – YBL 3-2, 22 Steps – Fehérvár 3-3.

Egy csapat már hátradőlhet, a 22 Steps matematikailag is bebiztosította feljutását, utolsó riválisunk számára ugyanakkor hatalmas téttel bír a záró forduló, hiszen egy győzelemmel a többi meccs alakulásától függetlenül megválthatja jegyét az A ligába. (TABELLA ITT!) A Fehérvár akkor kerül vissza a legjobbak közé, ha ebbe mi is besegítünk...

Az alsóházban ennél azért bonyolultabb a helyzet - abban az esetben, ha (valljuk meg, a papírformának megfelelően) nem győzünk a Kiábrándítók ellen. Mivel négy együttes búcsúzik, a Májmedence és a Sörgödök együttese már kiesett, és mi is erre a sorsra jutunk, ha a Gének és az YBL közül valaki is elénk kerül - ezt csak győzelemmel tehetik meg. Utóbbinak ehhez a Tüdőt kellene levernie, a Reaktiváltak viszont egy fokkal könnyebb feladattal néznek szembe a már búcsúzott Sördögök személyében.

Fel kell kötni a nacit! Hajrá, Aljas!

11. forduló, program: Szabolcsi Elixír – Fehérvár, 22 Steps – Légszomj, Tüdő FC – YBL, Sördögök – Reaktivált Gének, Kiábrándítók – Aljas HFC, Májmedence - Dagadt Ribancok.

A szezonzárónk szerdán, 20.30-kor kezdődik. A belépés ingyenes, a média munkatársai akkreditáció nélkül is megtekinthetik az összecsapást.

12 megjegyzés:

  1. Az eddigi 11 pont miatt elismerésem a csapatnak! Ha ránézünk a tabellára, kitűnik, hogy nagy bravúrunk nincsen, viszont egyetlen kiesési rangadót sem veszítettünk el. Az alsóház csapatai ellen 3 győzelem, 2 döntetlen a mérleg. Szóval az utolsó fordulóban tegyük oda magunkat, és koronázzuk meg az idényt, aztán meg örömfoci a téli bajnokságban.

    VálaszTörlés
  2. Az YBL ellen igazán fájó az utolsó másodperces egyenlítő góljuk... Tudom, sportban nincsen ha, de az a 2 pont most nagyon jól volna...

    Mindegy, uccsó meccset hozzuk, MINDENKI jöjjön és játsszunk úgy, mint a Gének ellen!

    VálaszTörlés
  3. Egy kicsit azt sajnálom, hogy a Szabolcsi nem állt ki a Gének ellen, vagy hasonló, legalábbis az a meccs 5-0-val lett az övőka zöld asztalnál.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    A cikkhez csak annyit, hogy a Kiábrándítóknak sem mindegy az utolsó fordulóbeli eredmény, lévén kikaptak az FC Fehérvártól, és csak _két_ csapat jut fel az A ligába, szemben az eddigi hárommal.

    VálaszTörlés
  5. Akkor még inkább oda kell tenni magunkat!!!

    VálaszTörlés
  6. Nem lesz ez egyszerű Pufee, nagyon nem... a tabella és Matyesz elmondása alapján más kategóriát képviselnek mint azok a csapatok akikkel az elmúlt két fordulóban játszottunk...

    VálaszTörlés
  7. Ez így van, de nem úgy kell felmenni, hogy talán nem vernek fossá.

    VálaszTörlés
  8. én azért is úgy megyek fel

    VálaszTörlés
  9. viccet félretéve, én csak óva intenék mindenkit attól, hogy téves következtetést vonjon le az elmúlt két meccsből, de nyilván a Nemzet Tanítójának is van igazsága. :D

    VálaszTörlés
  10. Való igaz, nem szabad azt hinni, hogy a bab is hús, ezzel egyetértek.

    VálaszTörlés
  11. De ha már így állunk elébe, az régen rossz! Oda kell tenni magunkat és nincs lehetetlen!

    VálaszTörlés