2010/09/15

Szezonnyitó interjú a Tejesemberrel

Az Aljas HFC elnöke, a Tejesember bokros teendői közepette ezúttal is szakított időt arra, hogy évadnyitó interjút adjon az Aljas Online-nak. A téma természetesen az ilyenkor megszokott volt: a játékoskerettel, a csapattal kapcsolatos változások illetve a célkitűzések.

Hogyan sikerült a klubnak a nyári holtszezon?
- Több pletyka is napvilágot látott a nyár folyamán, ezeket nem tartottam arra érdemesnek, hogy reagáljak rájuk. Kacsának bizonyult, hogy Samuel Kuffour hozzánk szerződik, de az is, hogy Kívésman minden szinten felhagy az aktív játékkal. Balu nem tudott megegyezni a Türkiyemspor Berlinnel és a West Brommal sem, így egyetlen távozónk sem volt. Kölcsönadása lejártával visszatért viszont Gergő, akit a szakvezetés szeretne fokozatosan újra felépíteni. Előfordulhat, hogy az ősszel még néhány estére kölcsönadjuk Dolfit a KPMG Unitednek, és kapusposzton is kell lépni valamit. Egyelőre még több variáció lehetséges, megpróbáljuk megtalálni a legüdvözítőbbet. Mivel a 4+1 sok futást igényel, minden eddiginél bővebb kerettel vágunk neki a szezonnak - nyilatkozta az elnök az Aljas Online-nak.

Mi a célkitűzés az őszre?
- Elvárások ezúttal sincsenek a csapattal szemben. Ahogy hallom, a szakvezetés szeretne egy picit játékosabb futballal kirukkolni, ezt minden bizonnyal szokni kell majd, így türelmet kérnénk a szimpatizánsoktól. Bő keretünknek megfelelően jó lenne, ha mi tudnánk diktálni a tempót a meccseken, az akarati tényezőkkel pedig biztosan nem lesz gond. Az elsődleges cél a bentmaradás kiharcolása mellett az lesz, hogy sikerüljön játékban előrelépni, és élvezze is a csapat a futballt.

Korábban sokszor az volt a gond, hogy alig volt csatár a keretben, most mintha többségben lennének a támadó szellemű labdarúgók.
- Igen, ez valóban így van. Próbáljuk tudatosan forgatni majd a csapatot úgy, hogy mindig megfelelő legyen a védők és a támadók száma a pályán, és lesz olyan is, aki könnyen hátrébb kerülhet majd egy sorral az eddiginél. Nyilván kispályán annyira nem számítanak a posztok, így a futómennyiség és a fegyelmezettség kulcskérdés lesz. A szakvezetésnek pedig ezt nyilván figyelembe kell vennie a harcmodor kialakításánál.

Információink szerint egy akcióval próbál kedveskedni a klub a tábornak.
- Mivel az elmúlt szezon hajrája nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, őszi meccseinket a szurkolók ingyen tekinthetik meg. Reményeink szerint ez is segít majd abban, hogy jó sokan legyenek a mérkőzéseken az oldalvonal mellett.

Az ellenfelekről lehet már tudni valamit?
- Nem.

Hanem?

2 megjegyzés:

  1. A Hölgyek számára gondolom egyébként is ingyenesek a meccsek! :)

    VálaszTörlés
  2. Elnök úr, ez jó interjú lett!
    Várom a fejleményeket kapusposzton!

    VálaszTörlés