2009/09/19

Megújult az Aljas Online!

Másodszor esett át generálszervízen szeretett honlapunk! Az ősi szürke-fekete-fehér dizájnról a vörös-fekete verzióra történt ugrás után most teljesen új alapokra sikerült helyezni az oldalt, amelyet a megváltozott igényekhez és lehetőségekhez próbált a szerkesztőség alakítani.

MIT NEM TALÁLUNK MEG AZ ÚJ VERZIÓN?
Sajnos egyelőre a korábbi meccsek beszámolói, a best ofok, a régi tabellák, az extrák stb. nem költöztek át az új oldalra, a múltidézéshez tehát egyelőre a régi Aljast kéretik használni, ami egyetlen kattintással elérhető a jobb hasábban található linktárból. Ugyanez a helyzet a képekkel, a szurkolói profilokkal és a játékosok adatlapjaival.

MIK AZ ÚJDONSÁGOK?
Az elsőszámú újítás, hogy nem kell feltétlenül Explorerben böngészgetni, hiszen Mozilla barátunk alatt - elméletileg - ugyanolyan minőségben futnak a dolgok. Megvalósul továbbá az, amit korábban már többen kértek: lehet orrba-szájba kommentálni egy-egy cikket, az egyéb megjegyzéseknek pedig ott van a régi ismerős, az üzenőfal. Az új Aljas Online-nak saját RSS és atom hírcsatornája van, így csakúgy mint pl. egy Kicker vagy egy BBC (pláne pepsifoci) esetén, a MI oldalunk is azonnal küldi a friss híreket a különböző szemléző site-oknak, programoknak. Például, ha éppen dolgozom, és valaki más feltesz egy bejegyzést, arról azonnal értesítést kapok.

Apropó bárki más! Fontos újdonság, hogy a kurva egyszerű felület segítségével bárki tehet fel bejegyzést, ehhez mindössze a közös google fiók azonosítójára és jelszavára van szükség, amit már amúgy is ismertek.

Ha bármi ötlet felmerül, mit lehetne még elhelyezni az oldalon, jelezzétek, vagy akár valósítsátok meg!

Hajrá Aljas! Miki

12 megjegyzés:

  1. mellesleg első voltam!

    VálaszTörlés
  2. hát ez szuper, nagyon jó lett!!! nézem, elköltözött a honlap, mi a fasz!? ez aztán a meglepi, Miki jó vagy nálam egy sörre (mondjuk 100 Ft alatt)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, mindig is hihetetlenül nagyvonalú voltál! :)

    VálaszTörlés
  4. Ne bassz, egész hétvégén távol voltam és erre kell visszatérnem?? Még picit fura, szokni kell, ám nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Hopp, inkább maradok Pufi....:))Viszont ez a kurva szóbeírás roppant idegesítő....

    VálaszTörlés
  6. Nekem is furi még, de nagyon dizájnos, azt meg kell hagyni! Grat, Mike!
    Hogy ezek a dolgozó emberek mikre nem képesek... :)

    VálaszTörlés
  7. Milyen szóbeírással van gond, Pufee? Körülírnád a problémát? Lehet, hogy orvosolható. Van egy csomó beállítási szarság, nem mindent próbáltam még ki.

    VálaszTörlés