2009/09/19

Egy ismerős, egy sötét ló - megvannak az ellenfelek

Megvannak ellenfeleink a 2009 tavaszi szezonra, a szervezők elkészítették a C/1 osztály csoportbeosztását. A tíz rivális között egyetlen régi ismerős van az Aranyhadsereg személyében, a liga erőssége első blikkre leginkább átlagosnak mondható.

Ezekkel a csapatokkal kell felvennie a harcot a Bányásznak: Aranyhadsereg, Bangladesi Tapírok, Beverneki SC, eSense, Holland Lovasok, Igénytelenek, Külker, Oranje, Tesike, Van der Bosch parancsnok és vérebei.

A névsorban több tavalyi D és C ligás együttes, valamint egy - neve ismeretlenségéből következtetve - újonc alakulat mellett egy nagy múltú, korábban standard első ligás gárda is található az IGÉNYTELENEK személyében. Hutch elmondása szerint az említett csapat korábban abszolút meghatározója volt az A osztálynak, az utóbbi időben viszont létszámgondokkal küszködött, hat pontot gyűjtve búcsúzott az élvonaltól, és egyből a harmadik divízióig süllyedt. A B ligából kipottyant formációként papíron mi vagyunk a második erő a csoportban, bár ezekből az előre megállapított erősorrendekből szinte tilos bármilyen következtetést levonni - pláne a saját magunk esetében.

Már tavaly is a C/1 tagja volt az ARANYHADSEREG, melyet jól ismerhetünk korábbról. Egy éve, a feljutásba torkollt harmadik ligás szezonban megmérkőztünk velük és teljesen megérdemelt, 2:0 arányú győzelmet könyvelhettünk el. Védekezésünk egyetlen igazi helyzetet sem engedélyezett nekik, a Kisvakond pedig kétszer sikerrel túrta az ellenfél kapujába a labdát.

Ebből a korábbi harmadosztályból további három együttessel is meccselünk majd ősszel: az ESENSE korábban még a második vonalban is megfordult (akkor még két B liga létezett), legutóbb pedig az 5. helyre futott be a harmadban, egy pozícióval előzte meg Apokalipszist, Vitriolt, Kobrát, Pitont, Anakondát (szegediesen "Kobrapíííton alakulatok") és a többieket, vagyis VAN DER BOSCH PARANCSNOKOT ÉS VÉREBEIT, és néggyel a BEVERNEKI SC fedőnevű legénységet. Érdekes adalék, hogy a jó ismerős Snapszúrás az említett csapatok közül jó pár skalpot összeszedett.

A másik legutóbbi C ligát a BANGLADESI TAPÍROK képviselik, a hozzánk hasonlóan saját internetes oldallal rendelkező piros-sárga-zöldek a 9. helyre futottak be tavasszal.

A KÜLKER, a TESIKE és az ORANJE fél éve még a negyedik vonalban vitézkedett. Előbbi egy 4. helynek örülhetett, utóbbi a dobogó alsó fokára is felkapaszkodott, míg a Tesike a pályán vívta ki a felkerülést a megszerzett ezüstéremmel.

A sötét ló szerepét számunkra - és talán még sokak számára - stílszerűen a HOLLAND LOVASOK nevű formáció játssza majd el, érdekes színfoltja lehet a bajnoki csatározásoknak a tulipánosok Oranje elleni csatája, továbbá a Tapírok ellen vívandó állatkerti rangadó.

Az még egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mikor, és ki ellen kezdjük meg szereplésünket, természetesen az Aljas Online az információk nyilvánosságra kerülése után azonnal tájékoztatja olvasóit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése