2009/09/19

"A Leeds United a harmadosztályban is Leeds United"

Az elmúlt időszakban rengetegen felkapták a fejüket arra a tényre, hogy a budapesti egyetemi kispályás futball egyik korábban meghatározó csapata, az Aljas HFC a harmadosztályban kezdi meg az őszi csatározásokat. Az ELTE színpadán történt újrakezdés, és a B ligába való felkerülést követően megtört a lendület, a Bányász visszalépett egy sort, és ismét a C divízióban állhat rajthoz. A nemzetközi sajtó olyan, fényes szereplés után visszaesett csapatokhoz hasonlítja az együttest, mint az angol Leeds United, az olasz Perugia, a spanyol Rayo Vallecano vagy a német Dynamo Dresden.

Ezt a nézetet osztja az AHFC elnöke is.
- Csapatunk jelenleg ugyan nem képvisel olyan játékerőt, nincs olyan formában, mint mondjuk 2007 tavaszán volt, ennek ellenére ez nem tölti el csalódással a vezetést. Annak idején, az induláskor igen érdekes játékos-politikát fogalmaztunk meg, leszögeztük, hogy szinte ugyanazzal a kerettel állunk rajthoz addig, amíg a futballisták bírják erővel, vissza nem vonulnak. Ez a modell a világon teljesen egyedülálló, ebben az aspektusban kicsit a csak baszk játékosokat foglalkoztató Athletic Bilbaóhoz is hasonlítunk, ráadásul nekünk sincsen mezszponzorunk sem. Gazdasági téren a csapat hagyományaiban rejlő erőt szeretnénk kihasználni képesített marketing-szakemberünk révén. Hogy az eredeti párhuzamhoz visszatérjek: attól, hogy a Leeds United jelenleg a harmadosztályban játszik, attól még az a Leeds United - mondta a Tejesember az Aljas Online-nak.

Természetesen a klub első emberét a csoportbeosztásról, a riválisokról, a célokról is faggattuk.
- Mint korábban mondtam, célunk az, hogy minden meccset megnyerjünk, elvárásaink viszont nincsenek a csapattal szemben. Ezen nem változtat a csoportbeosztás sem: korábban szenvedtünk is már a harmadik ligában, majd meneteltünk magabiztosan, nyilván ez utóbbi verzió közelebb áll az ízlésemhez. Jó lenne győztes rajtot venni, az megalapozhatná a későbbi szereplést. Információim szerint a Van der Bosch közel áll az egyik első ligás csapathoz, így az ő helyezésük pl. csalóka lehet, akad majd érdekes feladat bőven a szezon során.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése