2014/12/23

Miki: "A két dobogós helyre nagyon büszkék lehetünk"

Sikeresnek ítéli a 2014-es esztendőt Miki, az Aljas család kapitánya. Évértékelés. 

Milyen volt 2014 a pályán?
- Szerencsére zömében sikeres, a két dobogós helyezésre nagyon büszkék lehetünk. Nyilván fájó, hogy mindkétszer ugyanannyi pontot szereztünk, mint a bajnok, de majd talán legközelebb…

Mi kellene ahhoz, hogy meglegyen még az a pici plusz, ami hiányzott?
- Vannak azért még vadhajtásaink, amiket lehet nyesegetni, tudunk még tudatosabbak lenni, viszont szerintem ne innen közelítsük meg a dolgot. Inkább fogjuk fel úgy, hogy elég sok mindent tettünk azért, hogy ott legyünk az érmes helyeken, sokszor megvolt a kellő szerencsénk is, úgyhogy ez siker. Volt, hogy 20 ponttal harmadikak lettünk, most ez semmire nem lett volna elég… Nálam amúgy ez a bűvös szám, ez alá nem szeretek menni.

Télen azért nehéz lesz ezt elérni.
- Igaz, már az is bravúr lesz, ha a felét összekaparjuk, úgyhogy élvezni kell a meccseket, mindent bele kell adni, hogy tavasszal, gyengébb ellenfelek ellen megint eredményesek tudjunk lenni. 

Magaddal mennyire vagy elégedett?
- Fura megélni, hogy jóval kevesebb gólt lövök mostanság, pláne úgy, hogy rengeteg helyzetet hagyok ki, de az biztos, hogy hátul otthonosabban érzem magam. Ahogy a csatároktól elvárjuk a sok mozgást, úgy nekem is többet kellene előremennem, fellépnem. Ez nyilván kockázattal jár, de lehet okosan is csinálni. Ezen leszek 2015-ben.

Vehetjük ezt fogadalomnak?
- Nem. Az az lesz, hogy kevesebbet ugatok a pályán és többet dicsérek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése