2014/12/06

Imi: "Elégedettek lehetünk" - ilyen volt az ősz kapusszemmel

10 meccsen csak 13 gólt kapott a bajnokságban Imi, ami kispályán bizony kiváló mutató. Lássuk, hogyan látta a Polip a mögöttünk hagyott idényt!

Ismét mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban. Neked ez személyes cél, személyes siker?
- Nyilván volt benne részem, de azért ez korántsem egy egyszemélyes műfaj. Ha valamiben ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor az a védekezés. Ez az ellenfelek reakcióin is meg szokott általában látszódni, ha nem fogunk ki teljesen rossz napot - mondta Jack az Aljas Online-nak.

Négy csapat sem tudott gólt rúgni Neked. Melyik volt a legnehezebb shutout?
- Azt gondolom, hogy mikor Miki nem lépett pályára - no nem ezért... -, akkor az egy nagyon nehéz egygólos győzelem volt, és ott sokat kellett kapusként a játékhoz hozzátenni. Bár nem azt a meccset élveztem a legjobban, még csak azt sem mondom, hogy ott fogtam a legnagyobb arányban, de mégis az volt szerintem a legfontosabb a csapatnak, ezért persze nekem is.

Melyik meccsen érezted a legstabilabbnak a védekezést?
- Nem tudnék egyet kiemelni. Az biztos, hogy nem a legutolsón... A zsinórban nyert hat meccs közül négynél nagyon jók voltunk ebben a tekintetben, talán a két 2-0-s győzelemnél volt a leghatékonyabb az Aljas retesz.

Mennyiben emelte a teljesítményedet, hogy Tibi személyében komoly riválist kaptál?
- Nem könnyű azzal a tudattal minden héten pályára lépni, hogy elég egy-egy komolyabb hiba, és az ember máris a kispadra kerülhet. Igyekszem felnőni a feladathoz, és bent maradni a kezdőben. Ugyanakkor nyugalommal is tölt el, hogy van alternatívánk - és nem is rossz (sic!) -, ha nem tudnék pályára lépni, vagy lebetegednék! Ez remek!

Hogyan értékeled a csapat őszi produktumát?
- Az egész idényt nézve elégedettek lehetünk. Volt persze legalább egy lepkézésünk, amit elkerülhettünk volna, de több kétesélyes meccset magabiztosan hoztunk. Nem várható már el tőlünk, hogy az egy évben lejátszott 50-60 meccsen - ha a tornákat is ide számítjuk -, mindig, minden körülmények között ott legyünk fejben, habár a premizálási rendszer miatt ez még érthető is lenne. Ha a következő idényben is így teljesítünk, szerintem nem érheti szó a ház elejét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése