2014/03/09

Svarc: "Tavasszal ismét jöhetnek a saját hatoson eleresztett csellók" - szezonértékelés

Svarc nagyon harcias szellemben zárta a téli bajnokságot, amivel az ellenfél oldalán is szerzett egy örök barátot. 17-esünk azt mondja, tavasszal majd mindenképpen borzolja Imi idegeit is, és azt is hozzátette, a jobb szerepléshez elsősorban erőnlétileg kellene előrelépni.

A szezonzárón új barátra tettél szert. Azóta megvolt a számcsere?
- Természetesen, azóta többször is beszéltünk. Valószínűleg együtt megyünk majd ki a színvonalasnak ígérkező albánok és kazahok elleni válogatott derbikre is. Szimpatikus srác, de ezt szerintem mindenki tapasztalhatta a szerdai meccsen - kezdte Svarc az Aljas Online-nak.

Nagyon harcias volt az egész csapat, te is. Ezúttal viszont a kötelező bőrök elmaradtak. Ez Pintér Attila munkájának az eredménye? Mitől függ, hogy melyik stílust kapod elő?
- Őszintén szólva egyelőre erőnléti gondokkal küszködök, emiatt sincs annyi szőr, vagy legalábbis próbálkozás. Ezen a tavaszi idényre próbálok változtatni, hogy visszatérhessenek a klasszikus saját hatoson eleresztett csellók, Imi nagy megelégedésére. Nyilván Pinyő habitusa is sokat nyom a latban, a tolódást még a zuhanyzóban is alkalmazni kell a Mesternél.

Mi lehet az oka a csapat hullámzó teljesítményének?
- Sajnos az előbb említett erőnléti gondok az egész csapatra jellemzőek, legalábbis én így látom. Ez lehet az egyik oka annak, hogy szinte bárkitől képesek vagyunk kikapni, ha olyan napot fogunk ki. Ezen jó lenne változtatni. Nyilván a lehetőségek korlátozottak, de a mostaninál kiegyensúlyozottabb teljesítmény szerintem nem irreális elvárás a csapattól.

Mi kell ahhoz, hogy tavasszal érmet nyerjünk?
- A fizikai előrelépésen túl szerintem egy kicsivel nyugodtabb játék kellene, higgadtabban kell döntenünk a kapu előtti helyzetekben, és akkor helyünk lehet a dobogón a tavaszi idényben. Valamint az is sokat segít majd, ha minden kölcsönjátékos és sérült visszatér a csapatba, és így a jól megszokott bő kerettel tudunk nekivágni a meccseknek.

Mikor lesz a Vodafone aranyfokozatú támogatónk?
- Már folynak a tárgyalások egy hosszabb távú együttműködésről. A cég nagyon szeretné a nevét adni a csapat szerepléséhez, még akár annak árán is, ha ezzel jelentős szponzori pénzeket kell megvonnia a Benedek Tibor által gardírozott vízilabda válogatottól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése