2014/03/25

Egy elfeledett Oscar

A közelmúltban megkapták az arra érdemesnek talált művészek az Oscar-díjakat. Az eseményről, a kitüntetettekről a hazai sajtó is beszámolt, egy kategória magyar érdekeltségű díjazottjáról viszont eddig egyáltalán nem esett szó.

Íme a legjobb meg nem valósított forgatókönyv kategóriában győztes alkotás, amely már csaknem 7 éve porosodik méltatlanul az egyik hollywoodi filmstúdió raktárában az Aljas Online első beszámolója óta.

The Kivesman

"Egy ködös novemberi estén egy gonosz óriáshangya veszi át az uralmat a világ felett, aki mérhetetlen pusztításba kezd. Az emberiség utolsó reménye a Kivesman, akinek az óriásrovar piros színű csápját kell kitépnie, melyet rendszerint támadáskor aktivizál. A csatát öt, azaz öt perc leforgása alatt megnyeri hősünk és végleg elpusztítja a főellenséget, nehogy esetleg visszatérve hatványozott léptékű rombolást vihessen végbe."

Egy magyar kísérlet egyébként volt a megfilmesítésre, de végül a szükséges anyagiak nem álltak rendelkezésre. A címszereplőt a kellően marcona Stohl András alakította volna, a rovart pedig Steiner Kristóf személyesítette volna meg.

4 megjegyzés:

  1. Pedig de jó kis film lett volna... :D

    VálaszTörlés
  2. Miki Te egyre hülyébb vagy:), valami jó kis helyen kezeltetni kéne magad, hogy kihajtsák belőled a fuvallatot:). Egyébként a cikk remek volt ismét!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem zseniális! Anna pedig úgy kommentálta, hogy "biztosan a szerelem vette el asz eszét". :-)

    VálaszTörlés
  4. Melengetitek a lelkemet. :)

    VálaszTörlés