2011/10/26

Jól indult, tragikusan zárult

Egyre közelebb kerül az Aljas család a kieséshez a B ligában, a gárda a 7. fordulóban a Dagadt Ribancok ellen kapott ki 6-3-ra.

Pedig nem így indult. A mérkőzés első negyedórájában masszívan álltunk a lábunkon, és kétgólos vezetésre tettünk szert. A félidő utolsó két percének rövidzárlata már nem sok jót vetített előre és való igaz, el is indultunk masszívan a lejtőn. Ez a bő 20 perces időszak érthetetlen hibák, hülyeségek sorozatát hozta, ennek pedig nem lehetett más a vége, mint egy sima vereség.

Ezzel a teljesítménnyel a Lakatlan-szigetek válogatottját sem sikerült volna két vállra fektetni, és mondjuk ki, drasztikus változás kell ahhoz, hogy csapatunk ne búcsúzzon a szezon végén a második vonaltól.

Aljas HFC - Dagadt Ribancok 3-6 (2-3)
Gsz.: Szamosközi G., Csóti N., Szabó M.
Aljas: Letenovics-Nagy R. - Nagy B., Kívés L., Vass B., Furik Zs., Szamosközi G., Szabó M., Antal G., Csóti N.

12 megjegyzés:

  1. Nem ebben a formában szerettem volna közölni a gondolataimat, hanem szóban, az öltözőben, de sajnos nem sok választásom maradt, miután gyorsan szétszéledtünk... Ez egyébként kiválóan jelez több dolgot is.
    Szégyellem magam az esti produktum miatt, remélem, nem vagyok ezzel egyedül. Ne szépítsük, csúnyán lejáratjuk magunkat ezzel, úgyhogy mindenki szépen nézzen magába! Magunkkal szemben sem árt igényesnek lenni, ha pedig valaki kijön a meccsre azért, hogy megnézzen minket, nem illik ilyesmit mutatni...
    Azzal semmi gond nincsen, hogyha valaki hibázik, az benne van, csakhogy mi hetek óta ugyanazokat a faszságainkat hozzuk, és nem tanulunk belőle, ez pedig súlyos hiba. Nyámnyilaság, puhányság, beszariság, felelőtlen döntések, fegyelmezetlenség - ezek egyikét sem engedhetné meg magának egyetlen Aljas csapattag sem, mi pedig zsinórban hozzuk ezt. A legszomorúbb az, hogy egyértelműen úgy érzem, többeknek nem "különleges esemény" a heti egy meccs, mint régen, egy rutinszerű focizgatás, vagy szinte már nyűg. Nem akarok senkit megbántani, de dönteni kell, hogy komolyan vesszük a dolgokat vagy tinglitanglizunk. Utóbbi esetben mehetünk akár egy rétre is, az olcsóbb, és nem vernek szarrá. Szóval, a bajnoki szünet alatt tegyünk rendet a fejekben, és a Légszomj elleni meccsre kapjuk össze magunkat fejben! Aki úgy érzi, hogy leszarja ezeket a dolgokat, és inkább buziskodna, az szóljon, és tiszteletben tartjuk. Ha ez a többség, akkor átértékeljük a dolgokat, mert demokrácia van.
    Tudom, hogy öregek vagyunk, mindenkinek vannak fontosabb dolgai, mint a heti egy meccs, de szerintem erre az egy estére mindenkinek kutya kötelessége a lehető legjobban koncentrálni, menni, hajtani, küzdeni (nem szóban, tettekben), mindent beleadni. Ha úgy kikapunk, szépen búcsúztunk, de ha így megy tovább, szánalmas véget érünk.
    Soha nem voltam még talán ennyire ideges egy meccs után, ennek tudható be a heves reakcióm. Nem a bántás a cél! Magamra is ugyanúgy érvényes jó pár dolog, amit leírtam, egyébként természetesen akinek nem inge, ne vegye magára! M

    VálaszTörlés
  2. nagyon nehéz a tegnapi után bármit is mondani

    Miki által megfogalmazottakban sok igazság van, sajnos! érzek benne némi túlzást, főleg a többség hozzáállásával kapcsolatban, a "különleges esemény" megjegyzésben.

    de egyetértek, ez semmiképp nem bántás, megfelelő gondoltébresztő! és ÉBRESZTŐ, remélem jót tesz nekünk a szünet

    VálaszTörlés
  3. Skacok, nyilvánvaló hogy ez így gyalázat, de szerintem fórumon vagy email keretében ezt nem nyagyon lehet megtárgyalni, mert ezzel max annyit érünk el hogy a külsős olvasók jót nevetnek rajtunk. Úgyhogy én inkább személyes megbeszélést kezdeményeznék(esetleg jövő hétvége?), mert tényleg alapvető kérdéseket kellene megbeszélnünk...

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek Maci, teljesen igazad van! Mint mondtam, ennek az öltözőben lett volna a helye, de valahogy el kell indulni jobb híján. A következő meccs előtt is tökéletes, akkor elvileg úgyis mindenki a helyszínen van. De akár egy kocsmában is.

    VálaszTörlés
  5. nem akarunk elmenni jövő héten egyet focázni, előtte-utána lenne alkalom mindenre!
    bár ha vagyunk teljes létszámmal mehetünk normál pályára is egymás ellen, de szeritem varjúban is dühönghetünk egyet... ártani nem ártana

    VálaszTörlés
  6. Húha, most olvasom itt a flamet.... Egyébként maximálisan egyetértek vele, pont a 3. félidők, a csapatösszetartás hibádzik, ami régen olyan jól megvolt. Nem azt mondom, hogy minden héten menjünk el inni, mert nyilván nem fér bele, de azért néha leülhetnénk picit, a múlt hét is remek volt!
    Most kicsit olyan szaga van a mérkőzésnek, hogy összeszéledünk MUSZÁJ-ból, eltötyörészünk a labdával, aztán félgőzt kiadva magunkból, dühösen és keserű szájízzel hazabandukolunk....

    Jövő héten tényleg jó lenne egy dühöngő cage kiadni a mérget, nekem péntek kivételével bármikor jó! Ott meg is beszélhetjük a dolgokat a tusolóban! :)))

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is kiábrándító volt a keddi mérkőzés, és tudom magamról is, hogy követtem el olyan hibát, amit nem szoktam (na jó, ritkán azért szoktam), de azt nem gondolnám, hogy a hozzáállással van a gond.
    Edzőmeccset vagy sörözést támogatom, illetve annyival még mindenképpen hozzá tudok járulni a csapat formajavulásához, hogy a következő mérkőzésen nem jelenek meg. Mondanám, hogy a kritikus hetedik év, de ez már a nyolcadik, úgyhogy ne siránkozzunk, hanem szedjük össze magunkat! :)

    VálaszTörlés
  8. Mindenki csinált már sok nagy hibát már idén, szóval rá se ránts, Doyen. :) Nagy veszteség lesz, hogy nem leszel legközelebb, viszont ez nagy esélyt kínál számomra, igyekszem élni is vele! :)

    VálaszTörlés
  9. Remélem is, hogy csapatkapitányhoz méltóan sok gólpasszal fogod kiszolgálni a többieket. :)

    VálaszTörlés
  10. és további óriási veszteség, hogy én sem játszhatok a következő mérkőzésen, mert az NSZK-ban leszek szakmai úton. viszont a jövő heti focát támoagtom, megy körímél, lesz szíves mindenki válaszolni

    VálaszTörlés
  11. Üdvözöljük Helmut Kohlt!

    VálaszTörlés