2011/10/23

Norbó: Ez most valahogy más volt...

Hosszú gólcsendet tört meg Norbó az YBL elleni mérkőzésen (4-4), egyben egy találattal élre állt a csatárok külön versenyében. Börtönarcú támadónk az Aljas Online-nak beszélt az eddigi hetek tapasztalatairól.

Mekkora kő esett le a szívedről, amikor megláttad, hogy betaláltál?
- Vártam az interjút és ezt a kérdést, de teljesen jogos. Minden meccsen gólokat szeretnék rúgni, már nagyon hiányzott az érzés. Érdekes, hogy pont így tetted fel a kérdést, mert nagyon megragadt bennem a kép, ahogy a labda átcsorgott a vonalon, ez most valahogy más volt, mint általában. Lehet, hogy azt jelenti, hogy leesett a kő a szívemről?

Bízhatunk benne, hogy átszakadt egy gát, és jönnek a gólok? Mert abban egyetérthetünk, hogy az előre játékunk eddig elég vékony.
- Egyszerre lépjünk csak egyet, most megpróbálom megelőzni az öngólt! A viccet félretéve, persze, hogy bízhatunk, én továbbra is megteszek majd mindent, a félpályás, távoli lövéseimre helyezem most már a hangsúlyt... Kellően motivált vagyok, csak jöjjenek már az eredmények is. Egyébként természetesen nem értünk egyet. Na jó, részben. Vékonyak vagyunk, az igaz, de szerintem nem csak előrefelé.

Hogyan lehetne javítani a támadások hatékonyságán?
- Erőnlét, koncentráció, bátorság! A létszám miatt az erőnléttel nem lehetne gond, de a gyors, pörgős cserék továbbra sem mennek mindig, gyakran fáradtan is fennragadunk a pályán.
A képességeink adottak, azok változtatásához már öregek vagyunk. Ellenben jobb eredményhez jobban fel kell pörögni, hajtani. Koncentrálni, ott lenni fejben végig, és akkor jól dönteni, bátrabban passzolni, helyzettől függően bátran tartani a labdákat is. Részemről többet kellene vállalnom, mutatnom magamból!

Mik az eddigi benyomásaid a B ligáról?
- Meglepő módon erősebb, mint a C... Teljesítményünk és helyezésünk alapján ne ítéljük meg, mert voltak elég gyenge meccseink, amiken sok ment el. Őszintén, szerintem helyünk van a középmezőnyben, de az nálunk, esetünkben a maximum, és ehhez a meccseken is mindig az kellene. Nehéz!

Az egyértelmű, hogy a bentmaradás lehet a célunk. Mi kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon?
- Mondjuk megnyerni a következő mérkőzéseket, több gólt rúgni, mint amit kapunk. Hmmm?! Nyilván oda kell tenni magunkat keményen, ennyi!

4 megjegyzés:

  1. El kéne látogatnod Ursinyi Julikához, hogy levegye Rólad a rontást! :D
    Amúgy a végszóval-jaj, de fáj kimondani- egyetértek, csinálni kell becsülettel,meglátjuk mire lesz elég!

    VálaszTörlés
  2. Még 10-szer ennyi gólt a szezonra! Agresszivitásban és akarásban már jó lesz, csak a pontosság és eredményesség hiányzik! :)

    VálaszTörlés
  3. igyekszem főnök! :)

    VálaszTörlés