2011/02/26

Figyelni kell a faultokra!

Bár csapatunk már régi motoros az ELTE Bajnokságban, van néhány olyan szabály, amelyet nem árt feleleveníteni a rajt előtt, nehogy esetleg megszegésük súlyos pontokba kerüljön a tavasz során. Az egyik legfontosabb változtatás az, hogy a meccseink 40 helyett 50 percig tartanak majd, tehát a létszám mindvégig kulcskérdés lehet. Természetesen több idő alatt több fault csúszhat be, ezekre viszont hatványozottan figyelni kell, hiszen félidőnként maximum ötöt követhetünk el, ha nem szereznénk tízmétereseket rúgatni az ellenféllel.

- A faultok számolásával az a rettentő nagy baj, hogy relatív a megítélésük. Konkrétan, igyekezni kell megfelelő viszonyt kialakítani a játékvezetőkkel, tartózkodni kell - már a bajnokság elején - a megjegyzésektől, különben nem kell meglepődni, ha a 10. percben már a harmadik tízméterest rúgják ellenünk. Ugye volt már rá példa ezen a csepeli pályán, hogy az egyik pályán a spori korrektül fújt, míg a másik... De szerintem mindenki tudja, miről beszélek. Persze 25 perc alatt tényleg könnyen - bírói segédlet nélkül is - összejöhet a hat szabálytalanság, szóval meg kell próbálni kerülni a buta faultokat. Bár mondjuk, ha jön is a kis büntető, Pufi úgyis megfogja - jelentkezett be egy sörre Mackó az Aljas Online-on keresztül.

Ugyan azért kispályán ritka az ilyesmi, fontos tudni, hogy szabad labdára szabad csúszni, amennyiben viszont egy játékos birtokolja a játékszert, rá semmiképpen.

- Mikin kívül még Norbó még szokott hasonló dolgokat művelni, de azokat a "kotor a vakond" kategóriába sorolnám - mondta a kérdés kapcsán a Mátrai Mogorva Medve.

A kiállítások kérdése megint csak sajátos. Amennyiben két percre küldenek ki valakit, az a büntetése alatt kapott gól után azonnal visszaállhat (mint a hokiban), az ötperces nagy büntetésre viszont ez nem érvényes. Továbbra is él a kapusra vonatkozó megkötés. A portás addig nem érintheti újra a labdát, hogy az át ne jutott volna a felezőn, vagy az ellenfél birtokába ne került volna.

Kívésman annyit tartott még fontosnak megjegyezni, kulcskérdés lesz a megfelelő ráhangolódás a meccsekre, így a közös utazás célravezető lehet, továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy több olyan csapat található a ligában, amely ellen akad törleszteni valónk.

4 megjegyzés:

  1. Én annyit tennék hozzá, hogy amikor kell, akkor oda kell vágni, azért nem kell úgy figyelni az ellenre, mint a hímes tojásra. Meg kell találni a középutat.
    A kiállításokra vonatkozó szabály pedig szerintem faszság, ha csak nem dobálják a sporik következetesen az 5 perceket. Kiütök egy labdát kézzel a gólvonalról, két perc, max ha bebasszák a hetest, visszamegyek azonnal.

    VálaszTörlés
  2. Ha ez a szabály akkor ezt kell csinálni és ennyi. Lényeg, hogy szöveg miatt ne küldjenek ki, mert akkor több meccsen ellenszélben leszünk kénytelenek játszani.
    Ja és még valami, a meccs a középkezdéssel indul, figyeljünk arra is! :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi a hízelgést, Kivi, vár a Sopi a hűtőben! :)
    Nekem új volt az a szabály, hogy a kapus nem érhet a labdához még egyszer, amíg nem jutott át a felezővonalon a labda, azt hittem ez csak a hetesen belüli területre vonatkozik.... Tavaly szerintem ezt nem tartottuk be mindig.

    VálaszTörlés
  4. Igen, a sporttárs pár esetben szemet hunyt. Én meg agyfaszt kaptam, amikor valaki visszapasszolta Neked. :)

    VálaszTörlés