2011/02/02

Drága, de legalább mufu - infók az új bajnokságról

Nagy vonalakban megvan, milyen feltételek között sportolhatunk 2011 tavaszán, ha maradunk a megszokott bajnokság keretein belül. Az első - de leglényegtelenebb - változás, hogy a versenysorozat elnevezése megváltozott, immár Budapesti Összegyetemi Amatőr Futsal Bajnokság néven fut.

Minden liga mérkőzéseire műfüvön kerül sor, eddig két helyszín ismert: a két csepeli placc, ahol már jártunk. A szervezők tájékoztatása szerint Budán is lesz valahol egy pálya, de ez még képlékeny. A borításnak megfelelően a nevezési díj kb. a duplájára nőtt: 45 ezer forintra, ezért cserében 11 találkozót kapunk (2x25 perc darabja, kezdési időpontok: 19, 20, 21 óra). Állítólag a nevezés kezdete előtt felkerül még egy árcsökkentő lehetőség, amiről mást egyelőre nem tudni.

A bajnokság honlapján feltüntetett menetrend szerint a C liga összecsapásait hétfőn, a JÁG-pályán rendezik (ott, ahol a B ligában nyomtuk), tehát sok választásunk nincs, ha ebben a divízióban akarunk maradni. Igaz, az egyelőre még nem száz százalék, hogy ide is sorolnak minket, ez másfél hét múlva derül ki.

Ebben egyébként azért nem lehetünk biztosak, mert párhuzamosan fut majd egy bajnokság kizárólag ELTE-hallgatók részére, és nem tudni, melyik csapat hova akar menni (lehet mindkettőbe is).

5 megjegyzés:

  1. Csepel-JÁG, van normális öltöző, annyira messze sincs, bár kétségtelenül odabasz a távolság a meccsek utáni sörözésnek, de legalább tudjuk, hogy milyen. Én nem akarok várni a budai pályára, nehogy megint egy olyan fasza helyet találjanak, ahol idő előtt önkényes villanyoltás lesz.
    Szóval egyelőre részemről: CSEPEL-JÁG.

    VálaszTörlés
  2. ok a csepel, de akkor esetleg nem játszhatna a 8órás kezdés?
    ez a sörözésnek nagyon jót tenne!

    VálaszTörlés
  3. Már írtam mélt, de én is jobban preferálnám a 8-as kezdést, illetve azt is, ha esetleg megoldanánk az autóval történő közlekedést, bár akkor nyilván 2 embernek mindig fel kell áldoznia magát....
    Emellett nem biztos, hogy van kedvem/időm egy egész szezont végigjátszani, elég sok teendőm lesz most az évben.

    VálaszTörlés
  4. Minden megoldás érdekel.

    VálaszTörlés
  5. Pufi! A szakvezetés természetesen számít rád erőteljesen!
    Időben amúgy +20 percet jelent visszafelé a csepeli helyszín, sza azért ha akarunk, tudunk sörni. Pláne, hogy valszeg ott is van kocsma azért.

    VálaszTörlés