2012/04/06

Ír színekben leszünk ott az Eb-n

Visszatér a klubtörténet egyik legnagyobb sikerének színhelyére az Aljas család. Csapatunk június 2-án ismét rajthoz áll Gödön, a Fétis Kupán, amely a nyári kontinensviadal mintájára ezúttal mini Eb-ként fut majd. Emlékezhetünk, 2009-ben a bronzérmet szereztük meg a jó hangulatú, rangos rendezvényen, idén pedig Írország színeit képviseljük majd az erdőben. Ellenfelünk a csoportmérkőzések során a spanyol, az olasz valamint a horvát alakulat lesz - az természetesen majd aznap derül ki, hogy a nemzetiségi álca milyen csapatokat takar.

Választásunk híre futótűzként terjedt a zöld szigeten. Miután Robbie Keane és társai éppen Budapesten tartják Európa-bajnoki főpróbájukat június 4-én, Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány azonnal felajánlotta, egy-két spílert szívesen lepasszol fű alatt Gödre egy fél napra. Ezt az Aljas HFC vezetése azonnal visszautasította, mondván inkább az olasz tréner jöjjön el szemezgetni, hátha talál erősítést sorainkban.

- Láttam egy-két ígéretes játékost, viszont az izmos csatárról biztosan senki nem hinné el, hogy ír vér van benne, úgyhogy róla lemondtam - kommentálta a felvetést Trapattoni.

Természetesen nem csak a sportszakma nyilvánult meg az ügyben Írországban. Michael D. Higgins államfő közleményben üdvözölte klubunkat, a Droghedai Alkoholisták Szövetsége ellenben aggodalmának adott hangot, hogy néhány magyar fiatal hogyan tudja méltóképpen képviselni a szigetország sör- és whiskyfogyasztási hagyományait. Egy óra múlva a tagok megnézték a csapatképet, majd megnyugodtak. Az egyik televíziós csatorna Ronnie O'Sullivant szólaltatta meg - pusztán vezetékneve alapján, tévedésből. A híres snooker-játékos 90 alatti intelligenciaszintje miatt nem tudott semmi értelmeset kinyögni, ellenben hasznos dolgokat talált saját orrlyukában.

Honlapunk megkereste Pierce Brosnant az ügyben, ő azonban éppen egy újabb SPAR-reklámot forgatott, és ingyen nem volt hajlandó nyilatkozni.

2 megjegyzés:

  1. de miért ne hinnék el rólam, hogy ír vagyok??

    VálaszTörlés
  2. 1-0 Neked! Szép rákötés volt! Pont rád gondoltam!

    VálaszTörlés