2012/02/02

Aki kérdez: Doyen - aki válaszol: Miki

Ha valakinek a postafiókjában kérdések landolnak az Aljas Online által szignózva, az általában Miki műve. A mostani eset a kevés kivétel egyike, ezúttal Doyen érezte úgy, hogy akasztania kell a hóhért. Íme, az eredmény.

7 meccses szünet után újra megkezdted a gólgyártást a csapat - Norbó által még meg nem erősített - örömére. Beszélhetünk formajavulásról, vagy egyszerűen csak megijesztett, hogy az öngólok mögött zárhatod a szezont?
- Bocsánat, csak 6 meccs volt az a 7! Sajnos formajavulást nem látok, mindössze annyi történt, hogy valamivel gyengébb ellenfelek jöttek most. A korábbi harcmodor, a megszokás eredménye is volt az, hogy gyakran próbáltam egyedül befejezni egy-egy akciót, ezt viszont igyekszem mostanság minden erővel levetkőzni. Ennek az eredménye elsősorban, hogy több a gólpasszom, mint a gólom, de szerintem a csapatnak az a jó, ha ez így is marad. Ennél a csapatnál pedig tradicionálisan nem szégyen, ha valakit megelőz az öngól, az már jobban aggaszt, hogy Norbival kicsit meglógtatok. Mostantól nem is passzolok nektek - kezdte Miki.

Harcba tervezel szállni még az Aranycipőért? Vagy a téli szezonban inkább a Puskás-díjra hajtasz, amire az El Niño elleni találatoddal méltón pályázhatsz? Esetleg az eddigi tapasztalataink alapján csak félig bevált vészkapusi szerepkörben tervezel a csapat hasznára lenni a jövőben?
- Mint említettem, a cél a kanadai pontok gyűjtögetése, a gólpasszokkal is tökéletesen beérem. Ami a gólt illeti, köszönöm a dicsérő szavakat (ezzel a passz-embargó Rád eső része semmis), és bevallom, kellett már egy ilyen, még ha a jó öreg "becsukom a szemem és belebaszok egyet" módszerrel született is. A vészkapusos megoldást szerintem elővehetjük bátran, ha ég a ház, de tartósan azért nem szeretnék gólpolippá átminősülni, mert azon a poszton többszörösen jól állunk, és nem sok sót ennék meg.

Négy meccs van még hátra a bajnokságból. Mire lehet elég az eddig mutatott játék? Szakmai értelemben beváltotta-e, beváltja-e a téli bajnokság a hozzáfűzött reményeket?
- Teljesen. Szerintem lassan lépeget előre a csapat az összjáték tekintetében, abban meg biztos vagyok, hogy ezt jobban élvezzük, mint a vagdosódást. Nem mellesleg nagyon sokat számít, hogy úgy kezdjük a C ligát majd, hogy játékban voltunk egész télen. Azt várom a csapattól, hogy a következő három meccset is húzzuk be, az utolsó fordulóban pedig jöhet egy jutalomjáték a Torpedo ellen.

Emlékeim szerint az AHFC történetében korábban még nem fordult elő, hogy két egymást követő meccsen is 8 gólt szerezzen.
- Tökéletes meglátás! Olyan már volt, hogy kétszer egymás után hetet gurítottunk, és olyan is, hogy három meccs alatt összesen 27-et, de egymás után kétszer legalább nyolc még nem jött össze. Bízom benne, hogy hasonló lesz a folytatás is!

3 megjegyzés:

  1. profi kérdező, profi válaszoló ööö vagy fordítva!? jó kis interjú

    Norbó által még meg nem erősített öröm... adja nagyon! :)))

    VálaszTörlés
  2. Megolajozódtak azok a csülkök végre! :)
    Csak így tovább csk, vissza kell(ene) szerezni a régi dicsfényt! :)
    Vészkapusként viszont a továbbiakban is számítok rád! :)

    VálaszTörlés
  3. miazhogy nem frissül az oldal, felháborító :D

    VálaszTörlés