2013/11/07

"A kanapén alvás nem opció" - Norbó felcsapott riporternek

Ismét akasztják a hóhért, Norbó lepte meg kérdésekkel csapatunk sérülése után nemrég visszatért játékosát, Mikit. 14-esünket térdének állapota mellett a változó megítélésű kettes figurákról és mentális felkészüléséről is faggatta.

Sérülésed után egyre inkább kezdesz formába lendülni. Sikeres volt a rehabilitáció, hogy érzed magad?
- Azért rendesen döcögnek még a dolgok, főleg a támadások befejezésénél látszik a kihagyás, de legalább a térdem nem fájt már a legutóbbi meccsen. Remélhetőleg ez így is marad és akkor leszek még sokkal jobb is - felelte Miki.

Az utolsó két meccsen már eredményes tudtál lenni ismét. Véleményed szerint mennyi szabályos öngólt írtál már be gólként magadnak?
- Nagyjából annyit, ahány pontrúgás Rólad bepattant anélkül, hogy tudtál volna róla. A viccet félretéve, a FIFA irányelvei alapján támogatni kell a próbálkozó játékosokat, én csak ezt követem.

Négy forduló van még hátra. Csapatkapitányként hogyan értékeled az eddigieket és milyen elvárásaid, kilátásaink vannak a bajnokság vége felé haladva?
- A FÖMI elleni kudarctól eltekintve egy rossz szavam sem lehet, és a cél az, hogy ott folytassuk, ahol most szerdán abbahagytuk. Helyezésekbe nem mennék bele, mert bár a helyzet biztató, a tyúkokat úgyis csak este számolják...

Milyen érzés, hogy már nem Te büszkélkedsz a legtöbb Aljas tétmeccsel?
- Egyfelől nyilván rossz, mert a sérülésekre emlékeztet, másrészt örülök, hogy Medve elnyűhetetlen. Jó lenne, ha egészséges maradnék, és mégse érném be. Nagy érték nekem az is, hogy az eddigi összes meccsünkön jelen voltam, ha mindig nem is léptem pályára.

A csapat egyik vezérszurkolójával alkottok lakóközösséget. Meglátásaival mennyiben segíti a felkészülésedet? Rossz játék esetén kellett már a kanapén aludnod?  
- Több is ez szerencsére, mint lakóközösség. Linda tehetséges pszichomókus, hiszen el tudott jutni arra a szintre, hogy megért engem és a gondolkodásomat, pedig ez nem mindig egyszerű. A mentális felkészülésben sokat segít és sokat jelent, hogy ott van a meccseken is. Azért azt nem mondanám, hogy az emberhátrányos területvédekezésről szoktunk szakmázni, de bármilyen meredek, szerintem még az is érdekelné. A kanapén alvásról pedig csak annyit, hogy azzal saját magát is büntetné, szóval ez nem opció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése