2013/07/13

Exkluzív: Szimultán interjú az Aljas család vezérszurkolóival

Az Aljas családnak szurkolnak. Szinte minden meccsen és a harmadik félidőkben is ott vannak mellettünk - akár külföldön is. Szerves részei a mindennapjainknak - mindenki nagy örömére. De mégis mit gondolnak rólunk? Hogy látják a teljesítményünket, de főleg a társaságot? Exkluzív interjú legkitartóbb drukkereinkkel, Brigivel és Lindával! 

Régen volt ennyire hűséges B-közepe az Aljas családnak. Láttok összefüggést jelenlétetek és az utóbbi idők sikerei között?
Brigi: - Csak szerényen remélem, hogy igen. Habár néha úgy tűnhet, hogy csak a heti eseményeket járunk ki megvitatni Lindával (ami persze megtörténik), közben összeszűkűlt gyomorral figyeljük minden megmozdulásotokat. Ennek valamilyen magasabb, vagy mélyebb szinten eredménye kell legyen a teljesítményetekben… Ezt csak nagyon elvont formában tudnám kifejteni, úgyhogy inkább nem teszem. A lényeg, hogy továbbra is toljuk Nektek a csít a pálya széléről.
Linda: - Igen. Szemünk mindig a pályán, nem kerülhet el egyetlen villanást és bakit sem. A mérkőzések után az észrevételeinkből sokat építkezhet a csapat. A sajtó hitelességét hétről hétre a pontos eredményekkel, gólszerzőkkel, faultok számával segítjük. Ezzel szemben az ellenfelek figyelmét minden másodpercben képesek vagyunk elterelni, akár annak árán, hogy pl. Brigi beépül a konkurens szurkolótábor falai közé érdemleges információkért. Mindent a csapatért. Hajrá Aljas!

Miért éri meg Aljas szurkolónak lenni? Egy ellopott Norbó-pillantásért? Egy nevetésért Macival? 
Brigi: - Mindkét felhozott példa meghatározó tényező, természetesen. Aljas szurkolónak lenni életérzés - olyan, amilyen, de legalább mindig nagyon szórakoztató.
Linda: Mindenképp szeretném kiemelni, hogy nemhogy megéri, külön megtiszteltetés, hogy az Aljas szurkolója lehetek. Természetesen egy állatkás póló, egy lyukas kapuskesztyű vagy egy nevetés is felbecsülhetetlen a mérkőzések előtt, de az összecsapások alatt a pálya széléről szinte tapintható az izgalom, feszültség, küzdeni akarás, ez az, ami igazán vonz. Személyes vonatkozásként pedig a gólkirályunk gólöröme melengeti a legjobban a lelkem.

Van kedvenc eseményetek, pillanatotok az Aljas család tagjaként?
Brigi: - Számtalan kedves van, kedvencet nem is tudnék kiemelni. A fentebb elmített példákon túl, melyek ma már számomra is ismétlődő örömök az életben, eszembe jutnak olyan események, mint az idei Párkány, Kiskövesd vagy Óvár. És hát kicsit elfogult, de egy ideje minden egyes kivédett labdát is ide kell sorolni.
Linda: - Nem tudnék kiemelni egyetlen dolgot. A határon túli élmény csodálatos volt, a harmadik félidők pedig felejthetetlenek.

Tesztek valamilyen fogadalmat arra az esetre, ha egyszer kupát nyer vagy bajnok lesz a csapat?
Brigi: - Hmmm… Egy olyan közegben, ahol egy kimondott szó vagy apró baki évekig is termékeny táptalaja a finom humornak? Biztos, hogy nem. Viszont, amikor (és nem ha!) ez az esemény bekövetkezik, visszatérünk a kérdésre.
Linda: - Természetesen. Alanyi jogon felajánlok a csapatkapitány napjaiból egy estét, hogy együtt ünnepeljünk és nevessünk. Mindenki legjobb barátja (Miklós) magasba emeli a kupát (addigra be lesz laminálva az oklevél), beszédet és köszönetet mond. Medve kedvéért biztosan chilis bab lesz a menü. 

Végül egy kis szakma: mi a véleményetek a csapat szerepléséről?
Brigi: - Szakmai szemmel nézve semmi, mert ilyenem nincs, de talán jelent valamit, hogy az Aljas az egyetlen csapat, ami rávesz, hogy megnézzek egy focimeccset. És persze nem hagyható figyelmen kívül, hogy a tények és az adatok is megerősítik azt a bennem is megfogalmazódott laikus véleményt, hogy az utóbbi időben szárnyaltok. Csak így tovább fiúk!
Linda: - Az utóbbi idők diadalmenete nem véletlen. Már a kezdetek óta nagy érdeklődéssel és figyelemmel kísérem az egyesület szakmai fejlődését is. Az Aljas család a mai modern futball "szakanyagaival" ellentétben bajtársi hangulatot teremtve motiválja a társulat minden egyes tagját. Emellett a kiemelkedő egyéni teljesítmények, a kettőzött erő és a rajongóktól kapott plusz energia igazolja a tabellán elfoglalt kiemelkedő helyet.

2 megjegyzés:

  1. "...évekig is termékeny táptalaja a finom humornak" - gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, jól sikerült, és a lányok sziporkáznak :)

    VálaszTörlés