2010/06/28

Történelmi tett - tovább él a nagy sorozat!

Történelmi tettet hajtott végre az Aljas család a vasárnapi, Dunakeszin rendezett focitornán. Görögország válogatottja ezt megelőzően soha nem jutott el a világbajnokság kieséses szakaszáig, most a Bányász harcosainak segítségével viszont igen. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is él remek szériánk: akármilyen szedett-vedett összeállításban is vett részt a gárda egy-egy tornán, a csoportból mindig továbbjutott!

A rendkívül erős mezőnyt felvonultató mini vébén a későbbi győztes Dél-Korea (Gránátvörösök + nem kevés erősítés) ellen nyitottunk, és tisztességesnek mondható 2-0-s vereséget könyvelhettünk el (még a döntőben is négyet gurítottak az ázsiaiak). Ezt követően - mint később kiderült, egy vérbeli ki-ki meccsen - hatalmas csatában sikerült legyűrni a fiatal csapattal kiálló Nigériát két kettes figurával és egy Benyó által bravúrosan hárított büntetővel, így az utolsó, Argentína elleni rangadón egy győzelemmel biztos továbbjutók voltunk.

Diego Maradona gyatrán produkáló fiai ellen annak ellenére magabiztosan győzött az Aljas család, hogy Rehhagel mester merész húzása nem vált be: a meglepetésre a kezdőcsapatba jelölt, addig pihenő Puffetta egy összecsapás során kisebb sérülést szenvedett, így a továbbiakban nem tudott pályára lépni. Miki egy csigalassúságú szóló végén szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Szkárf, miután mesterien kiszolgálta Norbót, maga is vágott egyet - a vége 3-0 lett!

Dél-Korea - Görögország 2-0 (1-0)
Nigéria - Görögország 1-2 (1-2) - gsz.: öngól (2)
Görögország - Argentína 3-0 (1-0) - gsz.: Szabó M., Csóti N., Mihály A.

A csoport végeredménye: 1. Dél-Korea 9 (15-1), 2. Görögország 6 (5-3), 3. Nigéria (7-7), 4. Argentína 0 (1-17).

A nyolcaddöntőben nem kevés sör, lángos és kolbi után Uruguay (azaz az Elhagyott Tanegység) várt ránk, a Bányász pedig a papírformának megfelelően, erejével teljesen elkészülve sima vereséget szenvedett. A szereplés ugyanakkor így is abszolút sikeresnek mondható, nem is beszélve az ezúttal is remek hangulatról.

Uruguay - Görögország 6-0 (2-0)

A torna döntőjében Dél-Korea 4-0-ra verte a hollandokat.

A görög keret: Nagy B. - Kívés L., Mihály A., Szabó M., Klement G., Csóti N., Molnár I., Letenovics-Nagy R.

1 megjegyzés: