2014/06/05

Megtettük, amit kellett - ezüst a vége

Az Aljas család remekül hajrázva 2-1-re legyőzte a mumus Kígyótér csapatát a bajnokság záró fordulójában, így végül ezüstérmes helyre futott be, mert a másik pályán nem megfelelően alakult az eredmény.

A rengeteg hiányzó miatt egy cserével álltunk ki a rendkívül gyors csapatnak számító zöldek ellen, és volt is gondunk bőven a sebességükkel. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Mi is vezetést szerezhettünk volna, de végül ők találtak be egy eladott labda után.

Szünet után feljebb toltuk a hadállásokat, és el kell ismerni, volt egy periódusa a meccsnek, amikor a ziccereikkel eldönthették volna a találkozót. Szerencsére Imi a helyén volt, és nem egyszer rosszul is céloztak. Bár kezdtünk elkészülni az erőnkkel, nem adtuk fel, az erőfeszítések pedig eredményre vezettek. A mezőny legjobbja, Zoli előbb a felsőléc segítségével öt perccel a vége előtt egyenlített, majd nem sokkal később kiszorított szögből a második találatunkat is megszerezte. A lefújásig sikeresen őriztük az előnyt, így két sima vereség után történetünk során először győztünk a Kígyótér ellen, és ezzel megtettünk mindent, amit a záráson az aranyért lehetett.

Innentől kezdve már csak szurkolhattunk, hogy a Szeszspanyol ne győzze le a másik rangadón a Sheffield Szerdát. De sajnos legyőzte, sorsunk véglegesen az egész évad egyik legfurcsább góljával dőlt el. Gratulálunk a bajnokoknak, de mi is maximálisan büszkék lehetünk a megszerzett 28 pontra. (A bajnokság végeredménye itt! »)

A jó szereplés kulcsa a jó kapusteljesítménnyel párosuló többnyire fegyelmezett védőmunka volt: öt meccset hoztunk le nullára, és összesen 10 kör alatt csak 12 gólt kaptunk. Hajrá, Aljas!

Aljas család - Kígyótér 2-1 (0-1)
Gsz.: Ábel Z. (2)
Aljas: Dr. Molnár I. - Kívés L., Szabó M., Szamosközi G., Szolga R., Ábel Z.

1 megjegyzés: