2013/12/28

"Hadd rohangáljanak a fiatalok, mint a naposcsibék" - évértékelő Doyennel

Doyen rutinja csak nő és nő, és ahogyan lenni szokott, ezt játékosunk a védelemben kamatoztathatja. Ezzel nincsen baja, mint ahogy a szurkolói utánpótlással sem, emellett töretlenül optimista.

Azt mondják, ahogyan egy játékos egyre rutinosabb lesz, úgy kerül hátrébb a csapatban. Mi erről a véleményed?
- Egyetértek, teret kell adni a fiataloknak, hadd rohangáljanak elöl, mint a naposcsibék. Persze időnként - ha a mérkőzés úgy kívánja - én is szívesen húzódom a támadósorba - mondta Gábor az Aljas Online-nak.

Tavasszal szárnyaltunk, volt ezüstérem a kupában is, az év vége viszont annyira nem sikerült. Milyen mérleget vonnál az évről?
- Volt számos mérkőzésünk, amit nagy koncentrációval tudtunk végigjátszani, és annak meg is volt az eredménye. Persze általában mikor már kezdenénk komolyabb álmokat szőni, akkor jön egy kiábrándító vereség. De én most is optimista vagyok, az első fordulóban mutatott játékunkat még lesz lehetőségünk ebben a bajnokságban feledtetni.

Idén elmaradt a mesterhatos. Jövőre jön? Milyen Doyent láthatunk 2014-ben?
- Egy kevéssé elcsépelt közhelyet használva: a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Mivel mostanában legtöbbször hátvédként számít rám a szakvezetés, így a közeljövőben egy mesterhármassal is kiegyeznék.

Mikor fogja tudni Dorka elsorolni az Aljas összeállítását?
- A Medvét (macok), Vakondot felismeri, Gergőt ("gegő") is emlegette múltkor, és nyilván Apa sem jelent problémát, úgyhogy csak napok kérdése. Majd igyekszünk szervezni egy közönségtalálkozót a közeljövőben, ahol a még hiányzó tudást felszedheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése